Hozzávalók
A raguhoz
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 50 g kolozsvári szalonna
- 4 ek olívaolaj
- só, bors
- 200 ml alaplé
- 1 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 300 g füstölt főtt sonka
- 1 konzerv darabolt paradicsom (400 g-os kiszerelés)
A besamelhez
- 50 g finomliszt
- 50 g vaj
- 700 ml tej
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió
- ½ db torma
Az összeállításhoz
- 1 ek olívaolaj
- 12 db lasagnetésztalap
- 100 g bébispenót
- 150 g reszelt mozzarella
- 30 g parmezán
Hozzávalók
A raguhoz
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 50 g kolozsvári szalonna
- 4 ek olívaolaj
- só, bors
- 200 ml alaplé
- 1 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 300 g füstölt főtt sonka
- 1 konzerv darabolt paradicsom (400 g-os kiszerelés)
A besamelhez
- 50 g finomliszt
- 50 g vaj
- 700 ml tej
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió
- ½ db torma
Az összeállításhoz
- 1 ek olívaolaj
- 12 db lasagnetésztalap
- 100 g bébispenót
- 150 g reszelt mozzarella
- 30 g parmezán
Így készül a húsvéti lasagne.
A húsvéti lasagne elkészítéséhez finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a felkockázott szalonnát egy serpenyőben 5-6 perc alatt megpirítjuk az olívaolajon. Sózzuk, borsozzuk, majd jöhet hozzá az alaplé, valamint az apróra felkockázott sárgarépa és a sonka. Felöntjük a paradicsomkonzervvel, sűrű raguvá főzzük, majd elzárjuk a lángot.
A besamelhez egy gyorsforralóban pár perc alatt lepirítjuk a lisztet az olvasztott vajon, és folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel. Nagyjából 3-5 perc alatt kiforraljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót és hozzáadjuk a frissen reszelt tormát.
Egy kb. 20 x 30 cm-es tepsit kikenünk egy kevés olívaolajjal, majd jöhet egy réteg besamel.
Erre egy réteg tészta, majd a sonkás ragu, besamel és a spenótlevelek. Megint tészta, ragu, besamel, spenót, és addig ismételgetjük a rétegezést, míg elfogy a ragunk.
A lényeg, hogy a tetején besamel legyen az utolsó réteg, amit még megszórunk a reszelt mozzarellával és parmezánnal.
190 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük, majd várunk kb. 15 percet, hogy összeálljon, és kockákra vágva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 35 perc
- Sütési idő: 25 perc
Ha tetszett a húsvéti lasagne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!