Hozzávalók
- 250 g gnocchi
A sült zöldségekhez:
- 2 db cukkini
- 2 db padlizsán
- 1 db hagyma
- 1 db kápia paprika
- 1 fej fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 db sárgarépa
A mártáshoz:
- 2 ek olaj
- 4 - 6 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma
- 1 csokor bazsalikom
- 1 tk oregánó
- 1 tk kakukkfű
- 1 konzerv koktélparadicsom
- só, bors
Mediterrán zöldséges gnocchi
Hozzávalók
- 250 g gnocchi
A sült zöldségekhez:
- 2 db cukkini
- 2 db padlizsán
- 1 db hagyma
- 1 db kápia paprika
- 1 fej fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 db sárgarépa
A mártáshoz:
- 2 ek olaj
- 4 - 6 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma
- 1 csokor bazsalikom
- 1 tk oregánó
- 1 tk kakukkfű
- 1 konzerv koktélparadicsom
- só, bors
A zöldségeket 3×4 cm-es nagyságú darabokra vágjuk, a sárgarépát felszeleteljük és egy nagy tálban az olívaolajjal összeforgatjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép barnára sütjük. Közben olívaolajon megpirítjuk a fokhagymát, rádobjuk a finomra vágott hagymát, a nagyobb darabokra vágott bazsalikomot, ráöntjük a koktélparadicsomot, fűszerezzük és összeforraljuk.
Forrásban lévő sós vízben kifőzzük a gnocchit és a zöldségekkel és a mártással óvatosan összeforgatjuk. Reszelt parmezánnal tálaljuk.