Hirdetés

Mediterrán zöldséges gnocchi

Hozzávalók

Hozzávalók
4
személyre
250 g gnocchi

A sült zöldségekhez:

2 db cukkini
2 db padlizsán
1 db hagyma
1 db kápia paprika
1 fej fokhagyma
2 ek olívaolaj
1 db sárgarépa

A mártáshoz:

2 ek olaj
4-6 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
1 csokor bazsalikom
1 tk oregánó
1 tk kakukkfű
1 konzerv koktélparadicsom
só, bors
Hirdetés

Mediterrán zöldséges gnocchi

A gnocchi azon alapanyagok közé tartozik, amit az év bármely részében tök jól tudtok használni. Télen készíthettek belőle brutál sajtos kalóriabombát egy kiló baconnel, nyáron viszont lehet belőle laza kis ebédke sok zöldséggel és finom, mediterrán fűszerekkel. Mivel mi sztrájkolunk és nem veszünk tudomást a végnapjait élő télről, ezért az utóbbit vettük most elő.
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
személyre
250 g gnocchi

A sült zöldségekhez:

2 db cukkini
2 db padlizsán
1 db hagyma
1 db kápia paprika
1 fej fokhagyma
2 ek olívaolaj
1 db sárgarépa

A mártáshoz:

2 ek olaj
4-6 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
1 csokor bazsalikom
1 tk oregánó
1 tk kakukkfű
1 konzerv koktélparadicsom
só, bors
Fotó: Fördős Peti

A zöldségeket 3×4 cm-es nagyságú darabokra vágjuk, a sárgarépát felszeleteljük és egy nagy tálban az olívaolajjal összeforgatjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép barnára sütjük. Közben olívaolajon megpirítjuk a fokhagymát, rádobjuk a finomra vágott hagymát, a nagyobb darabokra vágott bazsalikomot, ráöntjük a koktélparadicsomot, fűszerezzük és összeforraljuk.

Fotó: Fördős Peti

Forrásban lévő sós vízben kifőzzük a gnocchit és a zöldségekkel és a mártással óvatosan összeforgatjuk. Reszelt parmezánnal tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?