Hozzávalók
- 5 szelet bacon
- 2 ek olívaolaj
- 250 g rizsszemtészta (orzo)
- 150 ml tésztafőző víz
- 1 db tojás
- 2 db tojássárgája
- 40 g pecorino
- só, frissen őrölt bors
Hozzávalók
- 5 szelet bacon
- 2 ek olívaolaj
- 250 g rizsszemtészta (orzo)
- 150 ml tésztafőző víz
- 1 db tojás
- 2 db tojássárgája
- 40 g pecorino
- só, frissen őrölt bors
A bacont felszeleteljük és az olívaolajon zsírjára pirítjuk, majd kiszedjük. A tésztát bő, sós vízben al dentére főzzük, és leszűrjük úgy, hogy megtartunk egy keveset a vízből.
A tojásokat összekeverjük a reszelt sajttal és a borssal, és fokozatosan hozzácsorgatjuk a meleg főzővizet. Lehúzzuk a tűzről a serpenyőt, nagyon óvatosan belekeverjük a tésztát, és a pirított baconnel tálaljuk.
Ha tetszett az orzo carbonara receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!