Hirdetés
Green Kitchen

Hozzávalók

1
tarthoz
+
1 csomag leveles tészta
2 ek dijoni mustár
1 ek zsemlemorzsa
5 - 10 g parmezán
300 - 400 g koktélparadicsom
1 gerezd fokhagyma
1 tk provance-i fűszerkeverék
1 csipet chilipehely
só, bors
2 - 3 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Paradicsomos tart

Vajon hívhatjuk ezt az ételt a franciák pizzájának? Jellegében nagyon hasonló, mégis teljesen más. A mai nap margójára megjegyeznénk, hogy igazából mindegy is, minek nevezzük, a lényeg, hogy nagyon finom.
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

1
tarthoz
+
1 csomag leveles tészta
2 ek dijoni mustár
1 ek zsemlemorzsa
5 - 10 g parmezán
300 - 400 g koktélparadicsom
1 gerezd fokhagyma
1 tk provance-i fűszerkeverék
1 csipet chilipehely
só, bors
2 - 3 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A leveles tésztát egy sütőpapírra tesszük, majd a szélét kb. 1 cm vastagon felhajtjuk, és egy késsel kis barázdákat nyomunk bele. A tésztánk közepét végigszurkáljuk egy villával.

Megkenjük a mustárral, megszórjuk a zsemlemorzsával és ráreszeljük a parmezánt. A paradicsomokat 4-5 mm vastag szeletekre vágjuk, rányomjuk a fokhagymát, majd végigrakjuk a tésztánk belsejét. Megszórjuk a provance-i fűszerkeverékkel, nagyon enyhén sózzuk (de el is hagyhatjuk), borsozzuk, megszórjuk egy csipet chilivel, majd meglocsoljuk az olívaolajjal.

200 fokra előmelegített grillen vagy sütőben 20-30 percig sütjük. (Ha grillen csináljuk, akkor a szén és a tészta közé tegyünk valami hőzáró követ vagy ilyesmit, ami miatt nem direktbe éri az alját a hő.)

paradicsomos tart
Paradicsomos tart

Ha tetszett a paradicsomos tart receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások