Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 2 ek dijoni mustár
- 1 ek zsemlemorzsa
- 5 - 10 g parmezán
- 300 - 400 g koktélparadicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk provance-i fűszerkeverék
- 1 csipet chilipehely
- só, bors
- 2 - 3 ek olívaolaj
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 2 ek dijoni mustár
- 1 ek zsemlemorzsa
- 5 - 10 g parmezán
- 300 - 400 g koktélparadicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk provance-i fűszerkeverék
- 1 csipet chilipehely
- só, bors
- 2 - 3 ek olívaolaj
A leveles tésztát egy sütőpapírra tesszük, majd a szélét kb. 1 cm vastagon felhajtjuk, és egy késsel kis barázdákat nyomunk bele. A tésztánk közepét végigszurkáljuk egy villával.
Megkenjük a mustárral, megszórjuk a zsemlemorzsával és ráreszeljük a parmezánt. A paradicsomokat 4-5 mm vastag szeletekre vágjuk, rányomjuk a fokhagymát, majd végigrakjuk a tésztánk belsejét. Megszórjuk a provance-i fűszerkeverékkel, nagyon enyhén sózzuk (de el is hagyhatjuk), borsozzuk, megszórjuk egy csipet chilivel, majd meglocsoljuk az olívaolajjal.
200 fokra előmelegített grillen vagy sütőben 20-30 percig sütjük. (Ha grillen csináljuk, akkor a szén és a tészta közé tegyünk valami hőzáró követ vagy ilyesmit, ami miatt nem direktbe éri az alját a hő.)
Ha tetszett a paradicsomos tart receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!