A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
A krumplis tésztához
- 500 g krumpli
- 500 g lebbencstészta
- 2 ek mangalicazsír vagy olaj
- 2 fej hagyma
- 2 púpozott tk pirospaprika
- 2 - 3 ek tésztafőzővíz
- só, bors
- 1 nagy csipet őrölt kömény
A kovászos uborkához (kb. egy 5 literes üveghez)
- 2 - 3 kg kovászolni való uborka
- 2 fej fokhagyma
- 2 db héjában puhára főzött krumpli
- só
- víz
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
A krumplis tésztához
- 500 g krumpli
- 500 g lebbencstészta
- 2 ek mangalicazsír vagy olaj
- 2 fej hagyma
- 2 púpozott tk pirospaprika
- 2 - 3 ek tésztafőzővíz
- só, bors
- 1 nagy csipet őrölt kömény
A kovászos uborkához (kb. egy 5 literes üveghez)
- 2 - 3 kg kovászolni való uborka
- 2 fej fokhagyma
- 2 db héjában puhára főzött krumpli
- só
- víz
A kovászos uborkához az üvegbe pakoljuk a megmosott uborkákat, rádobjuk a megpucolt, gerezdekre szedett fokhagymát, a legvégén a tetejére rakjuk a kaprot és a krumplit. 1 liter vízhez 1 evőkanál sót rakunk, elkeverjük, és ezzel a keverékkel öntjük fel az uborkát – olyan mennyiséggel, amennyi ellepi. Fóliával lefedjük, kistányért rakunk a tetejére, és napos helyen hagyjuk, hogy megérjen.
A krumplis tésztához a megtisztított, felkockázott krumplit sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A tésztát szintén sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, de megtartunk egy keveset a főzővizéből.
Egy serpenyőben a zsíron puhára pároljuk az apróra vágott hagymát, és lepirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, majd rárakjuk az előfőzött krumplit, és szétnyomkodjuk egy villával. Hozzáadjuk a megfőtt tésztát és egy keveset a főzővizéből, majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kevés köménnyel, és az egészet alaposan lepirítjuk. A krumplis tésztát a kovi ubival tálaljuk.
Ha tetszett a krumplis tészta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!