Hozzávalók
- 200 g pappardelle tészta
- 1 ek krémes kecskesajt
A húsgolyóhoz
- 300 g darált marhahús
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 tk só
- frissen őrölt bors
- 3 ek olaj
A pesztóhoz
- 1 nagy csokor friss petrezselyem
- 30 g pirított napraforgómag
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 g parmezán
- 1 tk só
- 7 ek olívaolaj
Hozzávalók
- 200 g pappardelle tészta
- 1 ek krémes kecskesajt
A húsgolyóhoz
- 300 g darált marhahús
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 tk só
- frissen őrölt bors
- 3 ek olaj
A pesztóhoz
- 1 nagy csokor friss petrezselyem
- 30 g pirított napraforgómag
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 g parmezán
- 1 tk só
- 7 ek olívaolaj
A húsgolyóhoz a vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk és egy evőkanál olajon 6-7 perc alatt, közepes lángon aranybarnára pirítjuk. A hagymát egy keverőtálba öntjük és a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Kis golyókat formázunk belőle, és 2 evőkanál olajon ugyanabban a serpenyőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
Közben a tésztát sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük. A pesztó hozzávalóit egy aprítógépben lezúzzuk. A tésztával összekeverjük a pesztót, tálakba szedjük, a húsgolyóval és a kecskesajttal tálaljuk.
Ha tetszett a húsgolyós tészta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!