Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Petrezselyempesztós-húsgolyós tészta

Hozzávalók

2
főre
+
200 g pappardelle tészta
1 ek krémes kecskesajt

A húsgolyóhoz

300 g darált marhahús
1 fej vöröshagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk só
frissen őrölt bors
3 ek olaj

A pesztóhoz

1 nagy csokor friss petrezselyem
30 g pirított napraforgómag
1 gerezd fokhagyma
50 g parmezán
1 tk só
7 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Petrezselyempesztós-húsgolyós tészta

Van olyan nap, amikor random kajákat találunk ki, azokból az alapanyagokból, ami éppen van. Ez a recept is egy ilyen napon született, és milyen jól tettem, hogy megcsináltam egy újabb pesztót, amit nemcsak tésztákhoz, hanem szendvicsbe vagy húsok mellé is használhattok! :P
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
200 g pappardelle tészta
1 ek krémes kecskesajt

A húsgolyóhoz

300 g darált marhahús
1 fej vöröshagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk só
frissen őrölt bors
3 ek olaj

A pesztóhoz

1 nagy csokor friss petrezselyem
30 g pirított napraforgómag
1 gerezd fokhagyma
50 g parmezán
1 tk só
7 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A húsgolyóhoz a vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk és egy evőkanál olajon 6-7 perc alatt, közepes lángon aranybarnára pirítjuk. A hagymát egy keverőtálba öntjük és a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Kis golyókat formázunk belőle, és 2 evőkanál olajon ugyanabban a serpenyőben kb. 10 perc alatt megsütjük.

Közben a tésztát sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük. A pesztó hozzávalóit egy aprítógépben lezúzzuk. A tésztával összekeverjük a pesztót, tálakba szedjük, a húsgolyóval és a kecskesajttal tálaljuk.

Ha tetszett a húsgolyós tészta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások