A pöcsmácsikhoz a megtisztított krumplit kis kockákra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük, és hagyjuk kihűlni. Összekeverjük a tojással, sóval és fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet, amennyit felvesz. Fóliába csomagoljuk, és hagyjuk állni legalább fél óráig a hűtőben.
Ezután enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, 3 részre osztjuk, 2-3 cm vastag rudakat sodrunk belőle, és 2-3 cm-es darabokat vágunk le, majd kicsit megsodorjuk őket. Gyöngyöző, sós vízben addig főzzük, amíg a nudlik fel nem jönnek a víz tetejére, ezután leszűrjük.
Három evőkanál zsíron kicsit megpirítjuk a nudlit, majd kiszedjük. A hagymát vékonyra szeleteljük, és egy nagy csipet sóval megkaramellizáljuk a maradék 3 ek zsíron. Hozzáadjuk a nudlit, jól összeforgatjuk, és ízlés szerint tejföllel tálaljuk.
- Előkészítés: 30 perc
- Hűtés: 30 perc
- Sütés: 10 perc
- Összesen: 70 perc

Ezek a receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:
Sörben párolt tarja káposztás nudlival