Tészták

Pöcsmácsik

Pöcsmácsik

Hozzávalók
Az összerakáshoz
A nudlihoz
300 g
krumpli
(tisztítva)
1 db
tojás
110 - 150 g
liszt
6 ek
kacsazsír
(kb. 100 g)
2 fej
hagyma
(kb. 300 g)
tejföl ízlés szerint

Elkészítés

A pöcsmácsikhoz a megtisztított krumplit kis kockákra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük, és hagyjuk kihűlni. Összekeverjük a tojással, sóval és fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet, amennyit felvesz. Fóliába csomagoljuk, és hagyjuk állni legalább fél óráig a hűtőben.

Ezután enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, 3 részre osztjuk, 2-3 cm vastag rudakat sodrunk belőle, és 2-3 cm-es darabokat vágunk le, majd kicsit megsodorjuk őket. Gyöngyöző, sós vízben addig főzzük, amíg a nudlik fel nem jönnek a víz tetejére, ezután leszűrjük.

Három evőkanál zsíron kicsit megpirítjuk a nudlit, majd kiszedjük. A hagymát vékonyra szeleteljük, és egy nagy csipet sóval megkaramellizáljuk a maradék 3 ek zsíron. Hozzáadjuk a nudlit, jól összeforgatjuk, és ízlés szerint tejföllel tálaljuk.

  • Előkészítés: 30 perc
  • Hűtés: 30 perc
  • Sütés: 10 perc
  • Összesen: 70 perc
pocsmacsik
Pöcsmácsik egy tuti kis zalai kaja (Fotó: Street Kitchen)

Ezek a receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

Sörben párolt tarja káposztás nudlival

Kolbászos vadas petrezselymes nudlival

Káposztás-kolbászos nudli

www.streetkitchen.hu

Pirított hagyma + nudli = Zala megye tipikus étele. Van, aki paprikásan készíti, ez most egy sima verzió.

Hozzávalók

2 főre
Az összerakáshoz
A nudlihoz
300 g
krumpli
(tisztítva)
1 db
tojás
110 - 150 g
liszt
6 ek
kacsazsír
(kb. 100 g)
2 fej
hagyma
(kb. 300 g)
tejföl ízlés szerint

A pöcsmácsikhoz a megtisztított krumplit kis kockákra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük, és hagyjuk kihűlni. Összekeverjük a tojással, sóval és fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet, amennyit felvesz. Fóliába csomagoljuk, és hagyjuk állni legalább fél óráig a hűtőben.

Ezután enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, 3 részre osztjuk, 2-3 cm vastag rudakat sodrunk belőle, és 2-3 cm-es darabokat vágunk le, majd kicsit megsodorjuk őket. Gyöngyöző, sós vízben addig főzzük, amíg a nudlik fel nem jönnek a víz tetejére, ezután leszűrjük.

Három evőkanál zsíron kicsit megpirítjuk a nudlit, majd kiszedjük. A hagymát vékonyra szeleteljük, és egy nagy csipet sóval megkaramellizáljuk a maradék 3 ek zsíron. Hozzáadjuk a nudlit, jól összeforgatjuk, és ízlés szerint tejföllel tálaljuk.

  • Előkészítés: 30 perc
  • Hűtés: 30 perc
  • Sütés: 10 perc
  • Összesen: 70 perc
pocsmacsik
Pöcsmácsik egy tuti kis zalai kaja (Fotó: Street Kitchen)

Ezek a receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

Sörben párolt tarja káposztás nudlival

Kolbászos vadas petrezselymes nudlival

Káposztás-kolbászos nudli

Ha tetszett a Pöcsmácsik receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept