Hirdetés
Green Kitchen

Hozzávalók

4
főre
+
1 fej hagyma (nagyobb)
7 - 8 ek olaj
4 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa (nagyobb)
1 szál fehérrépa
1 db zellergumó (kicsi)
só, bors
1 l marhaalaplé vagy húsleves
500 g darált marhahús
100 g füstölt kolbász
200 ml fehérbor
3 - 4 db babérlevél
2 ek magos mustár
2 - 3 ek tejföl
2 ek cukor

A nudlihoz

400 g főtt burgonya (kihűlt)
300 g liszt
1 db tojás
1 csokor petrezselyem
100 g vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Kolbászos vadas petrezselymes nudlival

Ha klasszikus, mégsem szokványos ízvilágra vágytok, akkor ne lapozzatok tovább, mert megtaláltátok azt a receptet, amit kerestetek.
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 fej hagyma (nagyobb)
7 - 8 ek olaj
4 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa (nagyobb)
1 szál fehérrépa
1 db zellergumó (kicsi)
só, bors
1 l marhaalaplé vagy húsleves
500 g darált marhahús
100 g füstölt kolbász
200 ml fehérbor
3 - 4 db babérlevél
2 ek magos mustár
2 - 3 ek tejföl
2 ek cukor

A nudlihoz

400 g főtt burgonya (kihűlt)
300 g liszt
1 db tojás
1 csokor petrezselyem
100 g vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Amiben a vadas házi készítésű nudlival van, az már rossz nem lehet…

A hagymát felaprítjuk, és elkezdjük lepirítani az olajon, majd mehet hozzá a fokhagyma is. A zöldségeket kisebb darabokra vágjuk, majd a hagymához adjuk, és magas hőfokon addig pirítjuk, amíg szép pirult színt nem kaptak. Közben sózzuk, borsozzuk és felöntjük az alaplével. Amikor puhára főttek, botmixerrel leturmixoljuk őket.

A marhahúst sózzuk, borsozzuk, majd golflabda méretű labdacsokat formázunk belőle. A kolbászt félkarikákra vágjuk, és a húsgolyókkal együtt 3-4 ek olajon, magas hőfokon átpirítjuk, majd felöntjük a borral, a negyedére forraljuk, végül az egészet hozzáöntjük a mártáshoz. Beletesszük a babérlevelet, a mustárt és a cukrot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alacsony hőfokon kb. 20-30 percig rotyogtatjuk.


A nudlihoz a kihűlt, krumplinyomón áttört burgonyát, a lisztet, a tojást és a finomra aprított petrezselymet egy pár csipet sóval összedolgozzuk, majd kb. hüvelykujjnyi vastag rudakat formázunk belőle, és kb. 2 cm-es kis darabokra vágjuk. A kis darabokat egy enyhén meglisztezett felületen nudli formájúra sodorjuk a kezünkkel. Sós, forrásban lévő, de nem zubogó vízben elkezdjük főzni őket, majd miután feljöttek a víz felszínére, még 1 percig főzzük. Leszűrjük, és még melegen átforgatjuk egy kevés vajon. (Ha szeretnénk, a nudlit átpiríthatjuk egy serpenyőben, de nem kötelező.) Tálalásnál tehetünk rá egy kis tejfölt is.

Kolbászos vadas petrezselymes nudlival
Kolbászos vadas petrezselymes nudlival

 Ha tetszett a kolbászos vadas petrezselymes nudlival receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több vadas:

Csirkevadas leveszöldségcsomagból

Sült karfiolos vadas parmezános zsemlegombóccal

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások