Hozzávalók
- 300 g makaróni tészta
- 5 gerezd fokhagyma
- 4 - 5 db olajban eltett szardella
- 1 db piros chili
- 250 g koktélparadicsom
- 350 ml passata (passzírozott paradicsom)
- 100 ml víz
- 15 db fekete olívabogyó
- 50 g parmezán
- 1 csokor friss bazsalikom (kicsi)
- 200 g mozzarella
- 5 ek olívaolaj
Hozzávalók
- 300 g makaróni tészta
- 5 gerezd fokhagyma
- 4 - 5 db olajban eltett szardella
- 1 db piros chili
- 250 g koktélparadicsom
- 350 ml passata (passzírozott paradicsom)
- 100 ml víz
- 15 db fekete olívabogyó
- 50 g parmezán
- 1 csokor friss bazsalikom (kicsi)
- 200 g mozzarella
- 5 ek olívaolaj
A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Közben egy nagy serpenyőben az olívaolajon elkezdjük pirítani a felszeletelt fokhagymát. Rádobjuk a szardellát, és ha “felolvadt”, belerakjuk a felszeletelt friss chilit. 2 perc pirítás után mehet rá az elfelezett koktélparadicsom is. Sózzuk, borsozzuk, és további 3 percig pirítjuk. Felöntjük a passatával és vízzel. Beledobjuk a felszeletelt olívabogyót, majd felforraljuk, és lassú tűzön főzzük tovább 10 percig.
Belereszeljük a parmezán felét, és megszórjuk a felaprított bazsalikommal (a szárával együtt). Egy kb. 20×10 cm-es tepsit picit kiolajozunk, és beleöntjük a szósszal összekevert tésztát. Ráreszeljük a maradék parmezánt, és rátépkedjük a mozzarellát. 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul egy kicsit a tetején. Olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.