Hirdetés

Puttanesca makaróni

Hozzávalók

4
főre
+
300 g makaróni tészta
5 gerezd fokhagyma
4 - 5 db olajban eltett szardella
1 db piros chili
250 g koktélparadicsom
350 ml passata (passzírozott paradicsom)
100 ml víz
15 db fekete olívabogyó
50 g parmezán
1 csokor friss bazsalikom (kicsi)
200 g mozzarella
5 ek olívaolaj
Hirdetés

Puttanesca makaróni

Általában, ha az emberek meglátnak egy receptet, amiben szardella van, egyből elmegy a kedvük az ételtől. DE! ez a szuper kis hal, ízesítőként funkcionál, legalább annyira, mint a parmezán. Egyáltalán ne várjatok hal ízt, mert nem olyan lesz, hiszen itt a sóssága és a karaktere adja a paradicsomszósz alapját.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
300 g makaróni tészta
5 gerezd fokhagyma
4 - 5 db olajban eltett szardella
1 db piros chili
250 g koktélparadicsom
350 ml passata (passzírozott paradicsom)
100 ml víz
15 db fekete olívabogyó
50 g parmezán
1 csokor friss bazsalikom (kicsi)
200 g mozzarella
5 ek olívaolaj

A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Közben egy nagy serpenyőben az olívaolajon elkezdjük pirítani a felszeletelt fokhagymát. Rádobjuk a szardellát, és ha “felolvadt”, belerakjuk a felszeletelt friss chilit. 2 perc pirítás után mehet rá az elfelezett koktélparadicsom is. Sózzuk, borsozzuk, és további 3 percig pirítjuk. Felöntjük a passatával és vízzel. Beledobjuk a felszeletelt olívabogyót, majd felforraljuk, és lassú tűzön főzzük tovább 10 percig.

Belereszeljük a parmezán felét, és megszórjuk a felaprított bazsalikommal (a szárával együtt). Egy kb. 20×10 cm-es tepsit picit kiolajozunk, és beleöntjük a szósszal összekevert tésztát. Ráreszeljük a maradék parmezánt, és rátépkedjük a mozzarellát. 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul egy kicsit a tetején. Olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások