Hirdetés
Instant

Ricottás-diós házi tortellini és sütőtökös ravioli

Hozzávalók

3 - 4
főre
+

Ricottás-diós házi tortellini

A töltelékhez

8 - 10 db zsályalevél
2 ek vaj
150 g dió
250 g ricotta
½ tk só
1 ek reszelt parmezán
½ tk őrölt szerecsendió

 A mártáshoz

100 g krémes gorgonzola
100 ml tejszín
10 g reszelt parmezán
kevés só
frissen őrölt szerecsendió

Sütőtökös ravioli

A töltekékhez

½ db sütőtök
frissen őrölt bors
1 tk só
½ tk füstölt pirospaprika
2 ág kakukkfű
3 - 4 ek olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 ek vaj
20 g reszelt paremzán

A mártáshoz

2 ek olívaolaj
1 fej salottahagyma
100 ml száraz fehérbor
1 ek vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Ricottás-diós házi tortellini és sütőtökös ravioli

Nincs is jobb, mint egy adag friss, olasz, házi pasta. Na, mi most ezt tovább fokozzuk, mert egy ricottás-diós tortellini receptet mutatunk nektek, amire megy egy csomó gorgonzola és persze PARMEZÁN! Sőt, kaptok egy frankó sütőtökös ravioli receptet is. Mindenképp próbáljátok ki, mert a tortellini az egyik leghelyesebb olasz töltött tésztácska, de komolyan. 
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre
+

Ricottás-diós házi tortellini

A töltelékhez

8 - 10 db zsályalevél
2 ek vaj
150 g dió
250 g ricotta
½ tk só
1 ek reszelt parmezán
½ tk őrölt szerecsendió

 A mártáshoz

100 g krémes gorgonzola
100 ml tejszín
10 g reszelt parmezán
kevés só
frissen őrölt szerecsendió

Sütőtökös ravioli

A töltekékhez

½ db sütőtök
frissen őrölt bors
1 tk só
½ tk füstölt pirospaprika
2 ág kakukkfű
3 - 4 ek olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 ek vaj
20 g reszelt paremzán

A mártáshoz

2 ek olívaolaj
1 fej salottahagyma
100 ml száraz fehérbor
1 ek vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

img_1640_1.jpg

Ricottás-diós házi tortellini

Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és megpirítjuk rajta a zsályaleveleket, majd papírtörlőre szedjük őket. A serpenyőbe dobjuk a diót és ezt is egy kicsit lepirítjuk. A pirított diót, a ricottát, a zsályaleveleket, kevés sót, reszelt parmezánt és szerecsendiót késes robotgépbe tesszük és krémesre dolgozzuk.

ITT Zé megmutatja, hogyan lehet pár perc alatt összedobni friss, házi tésztát.

img_1666_1.jpg

A négyzetekre vágott friss tésztát megtöltjük a töltelékkel és megformázzuk: a tésztát átlósan kettéhajtjuk és összenyomkodjuk, megfordítjuk és a két csücskét összecsippentjük. Lobogó sós vízben pár perc alatt készre főzzük és a mártásba forgatjuk.

A mártáshoz egy serpenyőben felolvasztjuk a gorgonzolát, majd felöntjük tejszínnel. Belereszeljük a parmezánt, sóval és szerecsendióval ízesítjük.

Sütőtökös ravioli

A sütőtököt sóval, borssal, füstölt paprikával és kakukkfűvel fűszerezzük, meglocsoljuk olívaolajjal és 180 fokon 50 perc alatt puhára sütjük.

Egy serpenyőben folovasztjuk a vajat és megpirítjuk rajta a finomra vágott fokhagymát, vigyázva, hogy ne barnuljon meg. Rákanalazunk 4-5 evőkanálnyi sült sütőtököt, belereszeljük a paremzánt, sózzuk.

A kinyújtott tlsztát négyzetekre vágjuk, rákanalazunk egy teáskanálnyi tölteléket, a tészta széleit vizes ecsettel megkenjük és a levegőt kinyomkodva a tötelék körül ráillesztjük a másik tésztalapot. A széleit lenyomkodjuk és lobogó, sós vízben 2 perc alatt készre főzzük a raviolit.

img_1691.jpg

A mártáshoz egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és megpároljuk rajta a finomra vágott hagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a fehérborral. 1-2 percig forraljuk, majd vékony szeletekben hozzáadjuk a hideg vajat. Összeforgatjuk a kifőtt raviolival és azonnal fogyasztjuk.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások