Hozzávalók
Ricottás-diós házi tortellini
A töltelékhez
- 8 - 10 db zsályalevél
- 2 ek vaj
- 150 g dió
- 250 g ricotta
- ½ tk só
- 1 ek reszelt parmezán
- ½ tk őrölt szerecsendió
A mártáshoz
- 100 g krémes gorgonzola
- 100 ml tejszín
- 10 g reszelt parmezán
- kevés só
- frissen őrölt szerecsendió
Sütőtökös ravioli
A töltekékhez
- ½ db sütőtök
- frissen őrölt bors
- 1 tk só
- ½ tk füstölt pirospaprika
- 2 ág kakukkfű
- 3 - 4 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek vaj
- 20 g reszelt paremzán
A mártáshoz
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej salottahagyma
- 100 ml száraz fehérbor
- 1 ek vaj
Hozzávalók
Ricottás-diós házi tortellini
A töltelékhez
- 8 - 10 db zsályalevél
- 2 ek vaj
- 150 g dió
- 250 g ricotta
- ½ tk só
- 1 ek reszelt parmezán
- ½ tk őrölt szerecsendió
A mártáshoz
- 100 g krémes gorgonzola
- 100 ml tejszín
- 10 g reszelt parmezán
- kevés só
- frissen őrölt szerecsendió
Sütőtökös ravioli
A töltekékhez
- ½ db sütőtök
- frissen őrölt bors
- 1 tk só
- ½ tk füstölt pirospaprika
- 2 ág kakukkfű
- 3 - 4 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek vaj
- 20 g reszelt paremzán
A mártáshoz
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej salottahagyma
- 100 ml száraz fehérbor
- 1 ek vaj
Ricottás-diós házi tortellini
Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és megpirítjuk rajta a zsályaleveleket, majd papírtörlőre szedjük őket. A serpenyőbe dobjuk a diót és ezt is egy kicsit lepirítjuk. A pirított diót, a ricottát, a zsályaleveleket, kevés sót, reszelt parmezánt és szerecsendiót késes robotgépbe tesszük és krémesre dolgozzuk.
ITT Zé megmutatja, hogyan lehet pár perc alatt összedobni friss, házi tésztát.
A négyzetekre vágott friss tésztát megtöltjük a töltelékkel és megformázzuk: a tésztát átlósan kettéhajtjuk és összenyomkodjuk, megfordítjuk és a két csücskét összecsippentjük. Lobogó sós vízben pár perc alatt készre főzzük és a mártásba forgatjuk.
A mártáshoz egy serpenyőben felolvasztjuk a gorgonzolát, majd felöntjük tejszínnel. Belereszeljük a parmezánt, sóval és szerecsendióval ízesítjük.
Sütőtökös ravioli
A sütőtököt sóval, borssal, füstölt paprikával és kakukkfűvel fűszerezzük, meglocsoljuk olívaolajjal és 180 fokon 50 perc alatt puhára sütjük.
Egy serpenyőben folovasztjuk a vajat és megpirítjuk rajta a finomra vágott fokhagymát, vigyázva, hogy ne barnuljon meg. Rákanalazunk 4-5 evőkanálnyi sült sütőtököt, belereszeljük a paremzánt, sózzuk.
A kinyújtott tlsztát négyzetekre vágjuk, rákanalazunk egy teáskanálnyi tölteléket, a tészta széleit vizes ecsettel megkenjük és a levegőt kinyomkodva a tötelék körül ráillesztjük a másik tésztalapot. A széleit lenyomkodjuk és lobogó, sós vízben 2 perc alatt készre főzzük a raviolit.
A mártáshoz egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és megpároljuk rajta a finomra vágott hagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a fehérborral. 1-2 percig forraljuk, majd vékony szeletekben hozzáadjuk a hideg vajat. Összeforgatjuk a kifőtt raviolival és azonnal fogyasztjuk.