A sonkás-spárgás tészta elkészítésének első lépéseként tésztát sós vízben kifőzzük a csomagoláson írtak szerint, arra ügyelve, hogy a szűrésnél tartsunk meg 250 ml-t a főzővízből.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és közepes-magas hőmérsékleten megfuttatjuk rajta a vékony félfőre szeletelt póréhagymát és fokhagymát 1 perc alatt. Majd jöhet hozzá a megmosott, fás szárától megszabadított, 0,5 cm-es karikára vágott spárga, sózzuk, borsozzuk és még 1 percig pirítjuk a hagymás alappal. Ráöntjük a főzővizet, belereszeljük a citrom héját, beledobáljuk a felezett paradicsomokat, a finomra vágott bazsalikom- és petrezselyemleveleket és a kifőtt spagettit. 2 percig főzzük együtt a ragut, majd jöhet hozzá a vaj, amivel alaposan összeforgatjuk, hogy szépen belesimuljon a tésztába.
Tálalásnál rózsa formára összehajtogatott fekete-erdei sonkát teszünk rá, és megszórjuk parmezánforgáccsal.

- Elkészítési idő: 35 perc
Neked is a spárgaszezon a kedvenc szezonod? Csapj le a roppanós zöldségre amíg még lehet! Mutatunk néhány kaját, amihez kiválóan tudod használni! Persze csak ha már túl vagy ezen a sonkás-spárgás tésztán!
Krémsajtos tészta spárgával és zöldborsóval
Megúszós spárgás quiche bolti tésztából