Tészták

Sonkás-spárgástészta

Sonkás-spárgás tészta

Hozzávalók
160 g
spagetti
4 ek
olívaolaj
80 g
póréhagyma
6 gerezd
fokhagyma
500 g
zöld spárga
só, bors
1 db
citrom reszelt héja
10 db
koktélparadicsom
0.5 csokor
bazsalikom
0.5 csokor
petrezselyem
A tálaláshoz
60 g
szeletelt fekete-erdei sonka
30 g
parmezán
50 g
vaj

Elkészítés

A sonkás-spárgás tészta elkészítésének első lépéseként tésztát sós vízben kifőzzük a csomagoláson írtak szerint, arra ügyelve, hogy a szűrésnél tartsunk meg 250 ml-t a főzővízből. 

Egy serpenyőben olajat hevítünk, és közepes-magas hőmérsékleten megfuttatjuk rajta a vékony félfőre szeletelt póréhagymát és fokhagymát 1 perc alatt. Majd jöhet hozzá a megmosott, fás szárától megszabadított, 0,5 cm-es karikára vágott spárga, sózzuk, borsozzuk és még 1 percig pirítjuk a hagymás alappal. Ráöntjük a főzővizet, belereszeljük a citrom héját, beledobáljuk a felezett paradicsomokat, a finomra vágott bazsalikom- és petrezselyemleveleket és a kifőtt spagettit. 2 percig főzzük együtt a ragut, majd jöhet hozzá a vaj, amivel alaposan összeforgatjuk, hogy szépen belesimuljon a tésztába. 

Tálalásnál rózsa formára összehajtogatott fekete-erdei sonkát teszünk rá, és megszórjuk parmezánforgáccsal. 

sonkas-spargas-teszta
Sonkás-spárgás tészta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc

Neked is a spárgaszezon a kedvenc szezonod? Csapj le a roppanós zöldségre amíg még lehet! Mutatunk néhány kaját, amihez kiválóan tudod használni! Persze csak ha már túl vagy ezen a sonkás-spárgás tésztán!

Krémsajtos tészta spárgával és zöldborsóval

Megúszós spárgás quiche bolti tésztából

Egyserpenyős spárgás rizses hús

Spárga leveles tésztában

www.streetkitchen.hu

Ezt a villámgyors pastát a kert királyával/királynőjével (nehogy megsértsem egyik nemet se 😀), a spárgával kombináltuk össze. A biztonság kedvéért dobtunk mellé egy kis fekete-erdei sonkát, de anélkül is pazar fogás jön össze, ha húsmentesen akarnád összedobni.

Hozzávalók

2 főre
160 g
spagetti
4 ek
olívaolaj
80 g
póréhagyma
6 gerezd
fokhagyma
500 g
zöld spárga
só, bors
1 db
citrom reszelt héja
10 db
koktélparadicsom
0.5 csokor
bazsalikom
0.5 csokor
petrezselyem
A tálaláshoz
60 g
szeletelt fekete-erdei sonka
30 g
parmezán
50 g
vaj

A sonkás-spárgás tészta elkészítésének első lépéseként tésztát sós vízben kifőzzük a csomagoláson írtak szerint, arra ügyelve, hogy a szűrésnél tartsunk meg 250 ml-t a főzővízből. 

Egy serpenyőben olajat hevítünk, és közepes-magas hőmérsékleten megfuttatjuk rajta a vékony félfőre szeletelt póréhagymát és fokhagymát 1 perc alatt. Majd jöhet hozzá a megmosott, fás szárától megszabadított, 0,5 cm-es karikára vágott spárga, sózzuk, borsozzuk és még 1 percig pirítjuk a hagymás alappal. Ráöntjük a főzővizet, belereszeljük a citrom héját, beledobáljuk a felezett paradicsomokat, a finomra vágott bazsalikom- és petrezselyemleveleket és a kifőtt spagettit. 2 percig főzzük együtt a ragut, majd jöhet hozzá a vaj, amivel alaposan összeforgatjuk, hogy szépen belesimuljon a tésztába. 

Tálalásnál rózsa formára összehajtogatott fekete-erdei sonkát teszünk rá, és megszórjuk parmezánforgáccsal. 

sonkas-spargas-teszta
Sonkás-spárgás tészta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc

Neked is a spárgaszezon a kedvenc szezonod? Csapj le a roppanós zöldségre amíg még lehet! Mutatunk néhány kaját, amihez kiválóan tudod használni! Persze csak ha már túl vagy ezen a sonkás-spárgás tésztán!

Krémsajtos tészta spárgával és zöldborsóval

Megúszós spárgás quiche bolti tésztából

Egyserpenyős spárgás rizses hús

Spárga leveles tésztában

Ha tetszett a Sonkás-spárgás tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept