Hozzávalók
A tésztához
- 1 csomag leveles tészta (270 g)
- 1 db tojás
A töltelékhez
- 500 g túró
- 3 db tojás
- só, bors
- 1 ek búzadara
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ db citrom
A tetejére
- 1 csomag zöld spárga (500 g)
- 50 g szeletelt mandula
- 2 csipet chilipehely
Hozzávalók
A tésztához
- 1 csomag leveles tészta (270 g)
- 1 db tojás
A töltelékhez
- 500 g túró
- 3 db tojás
- só, bors
- 1 ek búzadara
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ db citrom
A tetejére
- 1 csomag zöld spárga (500 g)
- 50 g szeletelt mandula
- 2 csipet chilipehely
A spárga leveles tésztában nem egy kunszt, ha bolti tésztát használunk. A tésztát kihajtogatjuk, majd mind a négy oldalát kicsit visszahajtjuk, ezzel egy keretet csinálunk neki. Lekenjük a tésztát enyhén felvert tojással, majd egy villával kissé megszurkáljuk, és 190 fokos sütőben 10 percig sütjük.
Míg sül a tészta, elkészítjük a tölteléket. A túrót, a tojásokat, a sót, a borsot, a búzadarát, a fokhagymát és a citrom levét egy konyhai aprítógépbe tesszük, és krémesre zúzzuk, végül hozzáadjuk a citrom reszelt héját is. Rákenjük az elősütött tésztára, és most már csak 180 fokos sütőben további 13 percig sütjük.
Míg sül, megtisztítjuk a spárgát, alaposan megmossuk és levágjuk a fás szárát. Enyhén sós, lobogó vízben 2 percig főzzük, semmivel se tovább, majd jeges fürdőben lehűtjük. Amennyiben ez nem áll módunkban, hideg vízben alaposan öblítsük át. Hosszában kettévágjuk őket, majd az elősütött piténkre rakosgatjuk. Megszórjuk a szeletelt mandulával és a chilipehellyel, majd a 200 fokosra melegített sütőben további 4-5 percig sütjük. Felszeleteljük, és ha bírjuk a forrót, már ehetjük is.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a spárga leveles tésztában recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!