Hozzávalók
- 300 g zöld spárga
- só, bors
- 1 ek kristálycukor
- 1 db citrom
- 250 g farfalle
- 2 ek olívaolaj
- 175 g fagyasztott zöldborsó
- 200 g snidlinges krémsajt
Hozzávalók
- 300 g zöld spárga
- só, bors
- 1 ek kristálycukor
- 1 db citrom
- 250 g farfalle
- 2 ek olívaolaj
- 175 g fagyasztott zöldborsó
- 200 g snidlinges krémsajt
Így készül a krémsajtos tészta.
A krémsajtos tészta első lépéseként a spárgák végét letörjük vagy levágjuk, és felszeleteljük. Egy lábasban vizet forralunk, hozzáadjuk a sót, a cukrot és fél citrom levét, és 2 perc alatt előfőzzük benne a spárgát.
Egy másik lábas lobogó, forró vízben 8-9 perc alatt al dentére főzzük a tésztát, majd leszűrjük, de a főzővízből félreteszünk két evőkanálnyit.
Egy serpenyőben, az olajon lepirítjuk az előfőzött spárgát, hozzáadjuk a zöldborsót, a krémsajtot és a főzővizet, 2-3 perc alatt összerottyantjuk, és mehet bele a megfőtt tészta is. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük fél citrom héját és belefacsarjuk a levét is, majd további 1-2 percig főzzük, és jöhet is a tálalás.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a krémsajtos tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
A krémsajt egy remek alapanyag, rengeteg finomság készülhet belőle.
Zé-féle szuperpasta II: kolbász & krémsajt
Krémsajttal és sonkával töltött rántott húsos szendvics
Medvehagymás töltött gomba air fryerben