A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 1 csokor friss spárga (kb. 500 g/csokor)
- 500 g csirkemell
- 4 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (100 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 200 g rizs
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk füstölt paprika
- 800 ml zöldségalaplé
- 1 ek almaecet
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 1 csokor friss spárga (kb. 500 g/csokor)
- 500 g csirkemell
- 4 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (100 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 200 g rizs
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk füstölt paprika
- 800 ml zöldségalaplé
- 1 ek almaecet
A spárgás rizses hús első lépéseként a spárgát megtisztítjuk, a fás részeit levágjuk, a többit pedig 1-1,5 cm-es darabokra vágjuk.
A csirkét 2 cm-es kockákra vágjuk, és egy serpenyőben, nagy lángon elkezdjük lepirítani az olajon. Ha elkezdett kifehéredni, megszórjuk az apróra vágott hagymával és fokhagymával, és sózzuk, borsozzuk.
Alaposan lepirítjuk, majd rászórjuk a rizst, a köményt és a paprikát, elkeverjük és felöntjük az alaplével. Felforraljuk, majd beleszórjuk a spárgát és addig főzzük, amíg megpuhul a rizs. Végül belekeverjük az ecetet, és meg is vagyunk.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett az egyserpenyős spárgás rizses hús receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!