Hozzávalók
- 100 g napon szárított paradicsom (vagy sima)
- 150 g sütnivaló kolbász (olasz kolbász vagy lángolt kolbász)
- 300 g csuszatészta (vagy más nagyobb fajta tészta)
- 200 g brokkoli
- só, bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 50 g parmezán
- 50 g trappista sajt
- 50 ml tejszín
- 50 ml alaplé
- 2 ek olívaolaj
Hozzávalók
- 100 g napon szárított paradicsom (vagy sima)
- 150 g sütnivaló kolbász (olasz kolbász vagy lángolt kolbász)
- 300 g csuszatészta (vagy más nagyobb fajta tészta)
- 200 g brokkoli
- só, bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 50 g parmezán
- 50 g trappista sajt
- 50 ml tejszín
- 50 ml alaplé
- 2 ek olívaolaj
A kolbászt közepesen vastag szeletekre vágjuk és némi olajban a fokhagymával együtt megsütjük, ha kész félretesszük. A csuszatésztát sós vízben előfőzzük a rózsákra szedett brokkolival együtt. Amint a tészta elkészül, a brokkoli is jó.
Egy nagyobb serpenyőben vajat hevítünk és rádobjuk a leszűrt csuszatésztát és folyamatosan ügyelve arra, hogy nehogy leégjen finom kérget pirítunk rá. Rádobjuk a kolbászt, fokhagymát, brokkolit, a csíkokra vágott szárított paradicsomot, ráöntjük a tejszínt meg az alaplevet és alaposan összeforgatjuk őket. Mehet rá a kétféle reszelt sajt és azonnal tálaljuk.