Hirdetés
Karácsonyi menü

Hozzávalók

5 dkg tökmag
60 dkg C-típusú burgonya
4 csapott ek liszt
db tojássárgája
1 nagy csipet só, bors és szerecsendió
60  g jó minőségű vaj
2 nagy csokor medvehagyma
2 ek reszelt parmezán
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tavaszi medvehagymás gnocchi

Olaszország egyik zseniális étele a gnocchi amit az Olasz mammák mindig frissen készítenek. Ha azt hinnétek nagy titkok vannak a receptúra mögött, akkor most eloszlatjuk ezt a tévhitet. Pár hozzávalóból szinte pillanatok alatt príma és laktató ételt tudtok az asztalra varázsolni, amihez most a tavasz menő zöldségét, a medvehagymát használtuk fel.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

5 dkg tökmag
60 dkg C-típusú burgonya
4 csapott ek liszt
db tojássárgája
1 nagy csipet só, bors és szerecsendió
60  g jó minőségű vaj
2 nagy csokor medvehagyma
2 ek reszelt parmezán
Bevásárlólistához adom

Először a gnocchi-t készítjük el, amihez kezdésként egy száraz serpenyőben lepirítjuk a tökmagot, majd az egészet lezúzzuk egy aprítógépben. A burgonyákat berakjuk a mikróba és a maximális fokozaton kb. 10 percig mikrózzuk, félidőben pedig megfordítjuk. Ennyi idő alatt gyönyörűen megpuhulnak a burgonyák. Egy kanál segítségével kiszedjük a krumplik belsejét, majd krumplinyomón áttörjük és kiterítjük egy nagyobb vágódeszkára.

Hozzászórjuk az aprított tökmagot és a lisztet, a tojások sárgáját pedig eloszlatjuk rajta. Fűszerezzük a sóval, borssal és a szerecsendióval, majd egy habkártya segítségével összegyúrjuk annyira, hogy egy lazább kelt tésztához hasonló állagot kapjunk, ügyelve arra, hogy ne dolgozzuk túl. A tésztát lisztezett deszkán henger alakúra formázzuk, majd a habkártyával vagy egy késsel  kb. 2 cm-es darabokra vágjuk.

Egy villa segítségével mintákat formázunk a felületükre és forró, sós vízbe dobáljuk őket. Mikor feljöttek a víz felszínére, még egy percig főzzük a gnocchi-kat, majd csapvíz alatt leöblítjük és a megadott vajmennyiség felével összeforgatjuk őket. Ahhoz, hogy még szuperebb ízeket kapjunk, szükségünk lesz egy nagyobb serpenyőre amibe beledobáljuk a gnocchi-kat, hozzáadjuk a maradék vajat és elkezdjük lepirítani. Közben a medvehagymák alsó szárrészét levágjuk, egy aprítógépben lezúzzuk és a gnocchik-hoz adjuk. Szórunk rá egy nagy csipet sót, borsot, alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol összekeveredjen a zúzott medvehagymával és már tálalhatjuk is, egy nagy adag parmezánnal megszórva.

Fotó: Fördős Peti

 

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások