Hozzávalók
- 200 g penne
- 1 kis fej brokkoli
- 2 ek olaj
- ½ db csirkemell
- só, bors
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 ml tejszín
- 20 g parmezán
- 0.25 db citrom leve
Hozzávalók
- 200 g penne
- 1 kis fej brokkoli
- 2 ek olaj
- ½ db csirkemell
- só, bors
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 ml tejszín
- 20 g parmezán
- 0.25 db citrom leve
A pennét sós vízben al dentére főzzük, majd a főzés befejezte előtt 2 perccel beledobjuk a kis rózsákra vágott brokkolit, és az egészet leszűrjük.
Az olajon közepesen magas hőmérsékleten megpirítjuk a kis kockákra vágott, sózott, borsozott csirkemellet, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, felöntjük a tejszínnel, visszarakjuk a húst, és 6-7 percig rotyogtatjuk. Amikor letelt az idő, belereszeljük a parmezánt, meglocsoljuk a citromlével, beleforgatjuk a brokkolis tésztát, és kész is.
Ha tetszett a tejszínes-csirkés penne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!