Vega
Hozzávalók
- 200 g fusilli tészta
- 20 ml olaj
- 1 csomag spárga
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 400 ml cukrozatlan habtejszín
- 30 g vaj
- ½ db citrom
- 2 szál újhagyma
Hozzávalók
- 200 g fusilli tészta
- 20 ml olaj
- 1 csomag spárga
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 400 ml cukrozatlan habtejszín
- 30 g vaj
- ½ db citrom
- 2 szál újhagyma
A tésztát enyhén sós, bő, lobogó vízben kifőzzük a csomagoláson feltüntetett idő alatt, majd leszűrjük. Olajat melegítünk egy serpenyőben, és a 2-3 cm-es darabokra vágott spárgát közepesen erős lángon elkezdjük pirítani rajta. 2 perc pirítás után hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és további 1 percig pirítjuk. Felöntjük a tejszínnel, és erős lángon kb. 3 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a tésztát, és jól elkeverjük benne, hogy a szósz mindenhol bevonja, majd mehet rá a vaj is. Elzárjuk a tűzhelyet, és reszelt citromhéjjal és 1 gerezd citrom levével ízesítjük a tésztát. Tányérba szedjük az ételt, és karikára vágott újhagymával díszítjük.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a spárgás tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Ezek a tésztareceptek is érdekelhetnek:
Tejszínes-csirkés rakott tészta maradék tésztából
Brokkolipesztós tészta csirkével és sült retekkel