Hozzávalók
A csirkéhez
- 1 db tojás
- 3 ek finomliszt
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk oregánó
- 1 tk morzsolt zsálya
- 1 tk őrölt fűszerpaprika
- 500 g csirkemell
- 2 ek olívaolaj
A szószhoz
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 6 gerezd fokhagyma
- 6 - 7 darab olajban eltett szárított paradicsom
- só, bors
- 2 tk oregánó
- 2 tk őrölt pirospaprika
- 1 tk Cayenne-bors
- 3 ek paradicsompüré
- 80 ml száraz fehérbor
- 3 db kaliforniai paprika (zöld, sárga, piros)
- 500 ml csirkealaplé
- 300 g farfalle tészta
- 125 g bébispenót
- 50 g Grana Padano sajt
- 200 ml tejszín
- 0.25 csokor petrezselyem
Hozzávalók
A csirkéhez
- 1 db tojás
- 3 ek finomliszt
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk oregánó
- 1 tk morzsolt zsálya
- 1 tk őrölt fűszerpaprika
- 500 g csirkemell
- 2 ek olívaolaj
A szószhoz
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 6 gerezd fokhagyma
- 6 - 7 darab olajban eltett szárított paradicsom
- só, bors
- 2 tk oregánó
- 2 tk őrölt pirospaprika
- 1 tk cayenne-bors
- 3 ek paradicsompüré
- 80 ml száraz fehérbor
- 3 db kaliforniai paprika (zöld, sárga, piros)
- 500 ml csirkealaplé
- 300 g farfalle tészta
- 125 g bébispenót
- 50 g grana padano sajt
- 200 ml tejszín
- 0.25 csokor petrezselyem
A toszkán csirkés farfalle elkészítését a csirkével kezdjük: egy tányérban felverjük a tojást, egy másikban pedig összekeverjük a lisztet a sóval, a borssal, a fokhagymaporral, az oregánóval, a zsályával és a pirospaprikával.
A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk és egészben megforgatjuk először a tojásban, majd a lisztes keverékben. Egy magas falú serpenyőben, kis olívaolajon lepirítjuk a bundázott melleket. Ha aranybarnák, áttesszük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd betesszük a 160 fokra előmelegített sütőbe, nagyjából 20-25 percre.
A szószhoz ugyanabban a serpenyőben, amiben a hús is pirult, lepirítjuk az olívaolajon a felkockázott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a felaprított szárított paradicsomot, kissé megpirítjuk, majd mehet hozzá a fűszerek és a paradicsompüré. Ezután feloldjuk az odapirult részeket egy kis fehérborral, majd mehetnek hozzá a felcsíkozott kaliforniai paprikák.
Közben ne felejtsük el a csirkét kivenni a sütőből és tálalásig félretenni pihenni.
Ha kissé megpuhult a paprika, hozzáöntjük a csirkealaplevet és fedő alatt 20-25 percig főzzük. Amikor már kezd besűrűsödni a szószunk, hozzáadjuk a tejszínt, a reszelt sajtot és a bébispenótot. A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, és ha szükségesnek érezzük, a tészta főzővizéből adhatunk egy keveset a paradicsomos alapunkhoz.
Miután összeesett a spenót, belekeverjük a kifőtt tésztát is a szószba, majd a csirkéket szeletekre vágva a serpenyőbe helyezzük, és lefedve még 5 percig hagyjuk főni. Aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk a kész tésztaételt.
Elkészítési idő: 1 óra
Ha tetszett a toszkán csirkés farfalle receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!