Hirdetés

Toszkán lasagne

Hozzávalók

1
kb. 25x30 cm nagyságú tepsihez
+

A raguhoz

5 ek olívaolaj
1 szál sárgarépa
1 szál zellerszár
1 fej vöröshagyma
400 g darált sertéshús
400 g darált marhahús
1 ek sűrített paradicsom
250 ml vörösbor
70 ml tej
4 gerezd fokhagyma
500 ml passata (passzírozott paradicsom)
500 ml víz
1 tk őrölt kakukkfű
1 tk őrölt oregánó
½ db szerecsendió
400 g csiperkegomba
30 g parmezán

A ricottás réteghez

2 ek olívaolaj
250 g friss bébispenót
2 gerezd fokhagyma
500 g ricotta
50 ml tej
0.25 db szerecsendió
só, bors
20 g parmezán

Az összeállításhoz

1 doboz lasagne tészta
200 g mozzarella
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Toszkán lasagne

A toszkán lasagne, tulajdonképpen egy gombával turbózott, húsos bolognai ragus tészta, amiben a besamel helyett spenótos ricottakrém van. Talán egészségesebbnek mondható a hagyományos verziónál, de garantáltan ez is legalább annyira cuccos.
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

1
kb. 25x30 cm nagyságú tepsihez
+

A raguhoz

5 ek olívaolaj
1 szál sárgarépa
1 szál zellerszár
1 fej vöröshagyma
400 g darált sertéshús
400 g darált marhahús
1 ek sűrített paradicsom
250 ml vörösbor
70 ml tej
4 gerezd fokhagyma
500 ml passata (passzírozott paradicsom)
500 ml víz
1 tk őrölt kakukkfű
1 tk őrölt oregánó
½ db szerecsendió
400 g csiperkegomba
30 g parmezán

A ricottás réteghez

2 ek olívaolaj
250 g friss bébispenót
2 gerezd fokhagyma
500 g ricotta
50 ml tej
0.25 db szerecsendió
só, bors
20 g parmezán

Az összeállításhoz

1 doboz lasagne tészta
200 g mozzarella
Bevásárlólistához adom

A raguhoz az olívaolajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, zellerszárat és a répát. Rádobjuk a kétféle darált húst. Ha elkezdett kifehéredni, sózzuk, borsozzuk, és rárakjuk a sűrített paradicsomot. 2-3 perc pirítás után felöntjük a borral, és ha elpárolgott, a tejet is beleöntjük. Belenyomjuk a fokhagymákat és alaposan elkavarjuk. Felöntjük a passatával és a vízzel. Felforraljuk, rádobjuk a fűszereket és alacsony lángon 35-40 percig rotyogtatjuk. Kb. az utolsó 10 percben, a gombát felszeleteljük és nagyon felhevített, száraz serpenyőben megpirítjuk, majd a raguba rakjuk. Ha letelt az idő elzárjuk és belereszeljük a parmezánt is.

A ricottás krémhez az olívaolajon megfonnyasztjuk a spenótot és belereszeljük a fokhagymát. Picit hagyjuk kihűlni. Egy tálban a ricottát fellazítjuk a tejjel, sózzuk, borsozzuk és belereszeljük a szerecsendiót, majd  a parmezánt. A megfonnyasztott spenótot kicsit felaprítjuk és azt is belekeverjük.

Toszkán lasagne

Az összeállításnál a tepsi aljára rakunk egy merőkanállal a húsos raguból és erre rakunk egy réteg száraz tésztát. Erre jön 2-3 merőkanálnyi húsos ragu, majd megint egy réteg tészta. A tésztára rákenjük a krém felét és befedjük egy újabb réteg tésztával. Szintén 2-3 merőkanálnyi ragu következik, majd erre megint egy réteg tészta. Rákenjük a maradék ricottát, amit újra befedünk egy réteg tésztával. A maradék húsos ragut tesszük a lasagne tetejére, amire rátépkedjük a mozzarellát. 170 fokos sütőben, 40-45 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, jó, ha 10 percet hagyjuk állni, így könnyen szeletelhető lesz.

Ha tetszett a toszkán lasagne receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások