Hirdetés
Húsvéti menü

Vargányás-baconös tészta

Hozzávalók

2
főre
+
250 g penne
300 g fagyasztott vargánya (ha van friss, még jobb!)
1 ek olívaolaj
5 szelet bacon
250 g koktélparadicsom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tk oregánó
100 ml víz
só, bors
10 szem fekete olívabogyó
20 g parmezán + a tetejére
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Vargányás-baconös tészta

A vargánya az egyik legízesebb gombafajta. Már egy kevés is annyira feldobja az ételeket, hogy nem is kell sokat használni belőle, mint ennél a tésztánál sem. A ropogós bacon és a rengeteg parmezán pedig még egy pluszt ad ennek az egyszerű kajának! :) Pennette alla boscaiola, ahogyan az olaszok szeretik!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
250 g penne
300 g fagyasztott vargánya (ha van friss, még jobb!)
1 ek olívaolaj
5 szelet bacon
250 g koktélparadicsom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tk oregánó
100 ml víz
só, bors
10 szem fekete olívabogyó
20 g parmezán + a tetejére
Bevásárlólistához adom

A vargányát, ha fagyasztottal dolgozunk, megvárjuk amíg kiolvad. A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A raguhoz egy száraz serpenyőben megpirítjuk a vargányát, kiszedjük. Ugyanabban a serpenyőben az olívaolajra jöhet az apróra vágott bacon, lepirítjuk, és ezt is kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon 2-3 perc alatt magas hőfokon megpirítjuk az elfelezett paradicsomokat. Rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és megvárjuk, hogy üvegesre párolódjon.

Sózzuk, borsozzuk, oregánóval ízesítjük, felöntjük a vízzel, miután felforrt, visszamegy bele a bacon, a vargánya és beledobjuk a felszeletelt olívabogyót. Pár percig rotyogtatjuk, majd belereszeljük a parmezánt és elzárjuk. A tésztát belekeverjük és parmezánnal megszórva tálaljuk.

Csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások