Hozzávalók
- 250 g penne
- 300 g fagyasztott vargánya (ha van friss, még jobb!)
- 1 ek olívaolaj
- 5 szelet bacon
- 250 g koktélparadicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk oregánó
- 100 ml víz
- só, bors
- 10 szem fekete olívabogyó
- 20 g parmezán + a tetejére
Vargányás-baconös tészta
Hozzávalók
- 250 g penne
- 300 g fagyasztott vargánya (ha van friss, még jobb!)
- 1 ek olívaolaj
- 5 szelet bacon
- 250 g koktélparadicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk oregánó
- 100 ml víz
- só, bors
- 10 szem fekete olívabogyó
- 20 g parmezán + a tetejére
A vargányát, ha fagyasztottal dolgozunk, megvárjuk amíg kiolvad. A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A raguhoz egy száraz serpenyőben megpirítjuk a vargányát, kiszedjük. Ugyanabban a serpenyőben az olívaolajra jöhet az apróra vágott bacon, lepirítjuk, és ezt is kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon 2-3 perc alatt magas hőfokon megpirítjuk az elfelezett paradicsomokat. Rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és megvárjuk, hogy üvegesre párolódjon.
Sózzuk, borsozzuk, oregánóval ízesítjük, felöntjük a vízzel, miután felforrt, visszamegy bele a bacon, a vargánya és beledobjuk a felszeletelt olívabogyót. Pár percig rotyogtatjuk, majd belereszeljük a parmezánt és elzárjuk. A tésztát belekeverjük és parmezánnal megszórva tálaljuk.