Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

2
főre
+
250 g spagetti
1 db piros chilipaprika
3 - 4 gerezd fokhagyma
só, bors
3 ek olívaolaj
4 - 5 szem koktélparadicsom
1 csokor friss petrezselyem
50 ml fehérbor
500 g vénuszkagyló (vongole)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Vongole spagetti - 15 perc alatt kész!

Ebben az olasz kajában az a legkirályabb, hogy annyi idő alatt, amíg megfő a tészta, addig elkészül az egész. Nagyon friss vénuszkagylót szerezzetek be hozzá, mert úgy lesz az igazi!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
250 g spagetti
1 db piros chilipaprika
3 - 4 gerezd fokhagyma
só, bors
3 ek olívaolaj
4 - 5 szem koktélparadicsom
1 csokor friss petrezselyem
50 ml fehérbor
500 g vénuszkagyló (vongole)
Bevásárlólistához adom

Sós vízben készre főzzük a tésztát, közben elkészítjük a szószt. Egy serpenyőben az olívaolajon elkezdjük pirítani a felszeletelt fokhagymát, chilit, majd jöhet rá a felezett koktélparadicsom, sózzuk, borsozzuk.

1-2 perc pirítás után hozzáadjuk a tisztított, teljesen zárt kagylókat (ami nyitott, azt ki kell dobni).  Átforgatjuk, felöntjük a fehérborral, lefedjük és 2-3 percig pároljuk. Ha kinyíltak a kagylók, jöhet rá a finomra vágott petrezselyem (a szárával együtt!). Rászedjük a leszűrt spagettit, meglocsoljuk olívaolajjal és kész is!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások