Hozzávalók
- 250 g spagetti
- 1 db piros chilipaprika
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 3 ek olívaolaj
- 4 - 5 szem koktélparadicsom
- 1 csokor friss petrezselyem
- 50 ml fehérbor
- 500 g vénuszkagyló (vongole)
Hozzávalók
- 250 g spagetti
- 1 db piros chilipaprika
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 3 ek olívaolaj
- 4 - 5 szem koktélparadicsom
- 1 csokor friss petrezselyem
- 50 ml fehérbor
- 500 g vénuszkagyló (vongole)
Sós vízben készre főzzük a tésztát, közben elkészítjük a szószt. Egy serpenyőben az olívaolajon elkezdjük pirítani a felszeletelt fokhagymát, chilit, majd jöhet rá a felezett koktélparadicsom, sózzuk, borsozzuk.
1-2 perc pirítás után hozzáadjuk a tisztított, teljesen zárt kagylókat (ami nyitott, azt ki kell dobni). Átforgatjuk, felöntjük a fehérborral, lefedjük és 2-3 percig pároljuk. Ha kinyíltak a kagylók, jöhet rá a finomra vágott petrezselyem (a szárával együtt!). Rászedjük a leszűrt spagettit, meglocsoljuk olívaolajjal és kész is!