Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre
2-3 gerezd fokhagyma
1 egész chili
160 g olajos tonhalkonzerv+ az olaj fele
1 citrom
1 nagy marék friss spenót
3 ek tészta főzővíz
250 g farfalle tészta
só, bors
olíva olaj
Hirdetés

Zé-féle tonhalas tészta

Ha csak 10 percetek van összedobni egy gyors kaját, ez a tonhalas pasta a tuti ötlet! A chilitől és fokhagymától lesz igazán ütős. Csekkoljátok! :D
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre
2-3 gerezd fokhagyma
1 egész chili
160 g olajos tonhalkonzerv+ az olaj fele
1 citrom
1 nagy marék friss spenót
3 ek tészta főzővíz
250 g farfalle tészta
só, bors
olíva olaj

10 perc alatt elkészül, így a tésztával kezdünk: forrásban lévő sós vízben al dentére (olaszul “fogkeményre”) főzzük. Közben elkészítjük a szószt: egy kevés olívaolajon megfuttatjuk a felszeletelt fokhagymát és a felszeletelt chilit (a magokat is benne hagyjuk), majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és kifacsart levét. Ezután jöhet a tonhalkonzerv (plusz az olaj fele).

Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a spenótot és megvárjuk, hogy picit összeessen. Pár evőkanálnyit hozzáadunk a tészta főzőlevéből (ez fogja besűríteni a szószt). A leszűrt tésztával összekeverjük és egy kevés olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások