Hozzávalók
- 200 g liszt
- 120 ml langyos víz
- 1 tk só
A töltelékhez
- 1 fej kínai kel
- 1 szál póréhagyma
- 4 - 5 szem csiperkegomba
- 2 ek szójaszósz
- aprított chili ízlés szerint
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk rizsecet
- ½ csokor koriander
- 2 ek olaj a sütéshez
A mártogatóshoz
- 100 ml szójaszósz
- 2 ek reszelt gyömbér
- 1 tk rizsecet
- ½ csokor koriander
- 1 gerezd fokhagyma
A legjobb japán partikaja: vega gyoza
Hozzávalók
- 200 g liszt
- 120 ml langyos víz
- 1 tk só
A töltelékhez
- 1 fej kínai kel
- 1 szál póréhagyma
- 4 - 5 szem csiperkegomba
- 2 ek szójaszósz
- aprított chili ízlés szerint
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk rizsecet
- ½ csokor koriander
- 2 ek olaj a sütéshez
A mártogatóshoz
- 100 ml szójaszósz
- 2 ek reszelt gyömbér
- 1 tk rizsecet
- ½ csokor koriander
- 1 gerezd fokhagyma
A lisztet elkeverjük a sóval, majd a vizet szép lassan belecsurgatjuk, és közben összegyúrjuk. Ha a tészta összeállt, fóliába csomagolva hűtőbe tesszük pihenni 30 percre. A töltelékhez minden zöldséget finomra vágunk, és hozzáadjuk a többi hozzávalót is.
A tésztából rudat formázunk, és 20 egyenlő részre osztjuk, majd lisztes kézzel kis gömböket formázunk belőle. Lisztezett deszkán, nyújtófával kb. 8-10 cm átmérőjű köröket nyújtunk belőlük. Egy evőkanállal a körök közepébe kanalazzuk a tölteléket, a szélét nagyon kicsit bevizezzük és lisztes kézzel összecsípjük, és batyut formázunk belőle.
Egy nagy lábasban olajat hevítünk, és rátesszük a batyukat a “talpukra állítva”. Amikor aranybarnára pirult az aljuk, akkor felöntjük kb. fél deci vízzel, és lefedjük. 10 percig pároljuk, majd kiszedjük őket.
A mártogatóshoz lereszeljük a gyömbért, és a fokhagymát, és összekeverjük a többi hozzávalóval.
Ha tetszett a gyoza receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!