Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A mártáshoz

200 g fagyasztott erdeigyümölcs-keverék
1 tk áfonyalekvár
1 mk durvára őrölt tarkabors (simával helyettesíthető)
1 csipet só

A toronyhoz

1 db nagyobb csiperkegomba (kb. 120 g)
1 db padlizsán (kb. 250 g)
1 db cukkini (kb. 200 g)
2 db kaliforniai paprika (piros és sárga, kb. 260 g)
2 - 3 ek olívaolaj
2 ág rozmaring
só, bors
1 db camembert sajt (120 g-os kiszerelés)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Camembert-torony

Nagyon gyorsan összedobhatjátok ezt a kaját, ráadaásul brutál látványos is, szóval bármilyen családi eseményen villanthattok vele.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A mártáshoz

200 g fagyasztott erdeigyümölcs-keverék
1 tk áfonyalekvár
1 mk durvára őrölt tarkabors (simával helyettesíthető)
1 csipet só

A toronyhoz

1 db nagyobb csiperkegomba (kb. 120 g)
1 db padlizsán (kb. 250 g)
1 db cukkini (kb. 200 g)
2 db kaliforniai paprika (piros és sárga, kb. 260 g)
2 - 3 ek olívaolaj
2 ág rozmaring
só, bors
1 db camembert sajt (120 g-os kiszerelés)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A camembert-torony elkészítését a mártással kezdjük, amihez a gyümölcsmixet, a lekvárt, a borsot és a sót egy gyorsforralóba tesszük, és néhány perc alatt összeforraljuk.

A gomba tönkjét kitörjük, a héját lehúzzuk, majd egy kb. 10 cm-es fánkszaggatóval kiszúrjuk.

A többi zöldséget is felszeleteljük, és hasonló méretűre szúrjuk. Ha egy-egy szelet nem lenne elég nagy, akkor összerakunk kettőt.

Az olajat egy közepes lángon hevített serpenyőbe öntjük, és 1 ág rozmaringot átpörgetünk benne, hogy átvegye az aromáját. A zöldségeket fűszerezzük sóval, borssal, és megpirítjuk mindkét oldalukat a rozmaringos olajban, majd félretesszük. A sajtot félbevágjuk, majd a kiszúróval megformázzuk, és a forró serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk.

A torony összeállításához, azaz a tálaláshoz alulra teszünk egy szelet padlizsánt, erre jöhet a paprika, majd a cukkini, és erre fektetünk egy szelet sajtot. Ezt még egyszer megismételjük, és végül a gombával zárjuk a sort, átszúrjuk egy átforrósított rozmaringággal, és a torony köré öntjük a gyümölcsragut.

camembert-torony
Camembert-torony

Előkészítési idő: kb. 15 perc
Elkészítési idő: kb. 15 perc
Összesen: kb. 30 perc

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több camembertes recept:

Ribizlis sült camembert kakukkfüves-pármai sonkás twisttel
Grillezett camembert sajtos szendvics
Csibeburger grillezett camembert sajttal

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?