Hozzávalók
- 50 g sótlan, hántolatlan pisztácia
- 500 g barna csiperke
- 250 g fehér csiperke
- 250 g laskagomba
- 5 g szárított vargánya
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 100 ml olívaolaj
- 30 g parmezán sajt
- 1 db citrom reszelt héja és a felének a leve
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csokor friss bazsalikom
Hozzávalók
- 50 g sótlan, hántolatlan pisztácia
- 500 g barna csiperke
- 250 g fehér csiperke
- 250 g laskagomba
- 5 g szárított vargánya
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 100 ml olívaolaj
- 30 g parmezán sajt
- 1 db citrom reszelt héja és a felének a leve
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csokor friss bazsalikom
A gombákat felszeleteljük vagy kis kockákra vágjuk és egy nagy, forró, száraz serpenyőben alaposan lepirítjuk, majd kiszedjük és hagyjuk kihűlni. Ugyanebben a serpenyőben a pisztáciát is lepirítjuk.
Ha kihűltek, belerakjuk egy aprítógépbe az összes többi hozzávalóval együtt, és alaposan lezúzzuk. Ha szeretnénk, még több olívaolajat is rakhatunk bele, hogy még krémesebb legyen. Ha kész, üvegekbe töltjük, a tetejét meglocsoljuk egy kevés olajjal, így hűtőben hetekig eláll. Pirítósra, mártogatósnak és tésztára is nagyon jó.