Hirdetés

Citromos, pisztáciás gombapesztó

Hozzávalók

4
kisebb üveghez
+
50 g sótlan, hántolatlan pisztácia
500 g barna csiperke
250 g fehér csiperke
250 g laskagomba
5 g szárított vargánya
2 gerezd fokhagyma
só, bors
100 ml olívaolaj
30 g parmezán sajt
1 db citrom reszelt héja és a felének a leve
1 csokor friss petrezselyem
1 csokor friss bazsalikom
Hirdetés

Citromos, pisztáciás gombapesztó

Elég multifunkciós lett ez a gombapesztó. :D Nemcsak a vegáknak ajánlom, hanem a masszív húsevőknek is, mert egyáltalán nem hiányzik belőle a hús vagy bacon. :D Próbáljátok ki pirítósra is vagy akár hummusz helyett mártogatósnak, nem csak tésztára! :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
kisebb üveghez
+
50 g sótlan, hántolatlan pisztácia
500 g barna csiperke
250 g fehér csiperke
250 g laskagomba
5 g szárított vargánya
2 gerezd fokhagyma
só, bors
100 ml olívaolaj
30 g parmezán sajt
1 db citrom reszelt héja és a felének a leve
1 csokor friss petrezselyem
1 csokor friss bazsalikom

A gombákat felszeleteljük vagy kis kockákra vágjuk és egy nagy, forró, száraz serpenyőben alaposan lepirítjuk, majd kiszedjük és hagyjuk kihűlni. Ugyanebben a serpenyőben a pisztáciát is lepirítjuk.

Ha kihűltek, belerakjuk egy aprítógépbe az összes többi hozzávalóval együtt, és alaposan lezúzzuk. Ha szeretnénk, még több olívaolajat is rakhatunk bele, hogy még krémesebb legyen. Ha kész, üvegekbe töltjük, a tetejét meglocsoljuk egy kevés olajjal, így hűtőben hetekig eláll. Pirítósra, mártogatósnak és tésztára is nagyon jó.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások