Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
1
24 cm átmérőjű formához

A tésztához

300 g Aranykalász búzaliszt
180 g hideg vaj
½ mk só
4 g élesztő
2 db tojássárgája
30 ml tejszín

A töltelékhez

2 - 3 ek olívaolaj
1 fej vöröshagyma
250 g barna csiperkegomba
2 ág rozmaring
só, bors
3 db tojás
200 ml tejszín
200 g reszelt cheddar sajt
1 tk reszelt narancshéj
Hirdetés

Dobjátok fel a napot: gombás-rozmaringos-narancsos tarte

Attól még, hogy valaki nem eszik húst, isteni ételeket lehet összedobni akár pár hozzávalóból. Ezt a gombás-hagymás pitét is bevettük a kedvenc hús nélküli ételeink közé, amely akár melegen, akár hidegen is szuper. Sőt, gyakorlatilag bármely napszakra ideális finomság.
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
1
24 cm átmérőjű formához

A tésztához

300 g Aranykalász búzaliszt
180 g hideg vaj
½ mk só
4 g élesztő
2 db tojássárgája
30 ml tejszín

A töltelékhez

2 - 3 ek olívaolaj
1 fej vöröshagyma
250 g barna csiperkegomba
2 ág rozmaring
só, bors
3 db tojás
200 ml tejszín
200 g reszelt cheddar sajt
1 tk reszelt narancshéj

A tésztához a hozzávalókat egy tálba mérjük és összedolgozzuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 27-28 cm-es kör alakúra, belerakjuk a piteformába és szépen belenyomkodjuk. A leeső, felesleges széleket levágjuk, rakunk bele egy-két réteg alufóliát, és babot szórunk bele. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig “vakon” sütjük, majd a nehezék nélkül további 5 percig. Egy serpenyőben, olívaolajon lepirítjuk a cikkekre vágott vöröshagymát és a negyedekre vágott gombát, rozmaringgal együtt. Közben sózzuk, borsozzuk.

Egy tálban összekeverjük a cheddar ⅔-át a tejszínnel, tojásokkal, sóval, borssal és a reszelt narancshéjjal. Az elősütött tésztára öntjük a tejszínes keveréket, eloszlatjuk rajta a hagymás gombát, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, rárakjuk a rozmaringágakat és visszatoljuk a 180 fokos sütőbe, további 25-30 percre.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások