Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Egy klasszikus spanyol tapas: patatas bravas

Hozzávalók

4
főre
+

Sült krumpli

1 kg C típusú sütni való krumpli
Olaj sütéshez

Aioli

8 gerezd fokhagyma
1 db tojássárgája
1 db citrom
2 ½ dl étolaj
Só, fehérbors

Salsa brava

1 közepes fej vöröshagyma
½ konzerv darabolt paradicsom
1 ek darabos \
Kis aioli
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Egy klasszikus spanyol tapas: patatas bravas

A spanyol tapasbárok egyik legalapabb kajája a patatas bravas: aki járt már Spanyolországban, az jól tudja, hogy egy tökéletes sültkrumpliról és 2 finom szószról van szó. Ha ti is nosztalgiázva gondoltok vissza a padron paprika, a fehérboros chorizo, a crema catalana mellett a patatas bravas-ra is, akkor dobjátok össze, itt a recept!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

Sült krumpli

1 kg C típusú sütni való krumpli
Olaj sütéshez

Aioli

8 gerezd fokhagyma
1 db tojássárgája
1 db citrom
2 ½ dl étolaj
Só, fehérbors

Salsa brava

1 közepes fej vöröshagyma
½ konzerv darabolt paradicsom
1 ek darabos \
Kis aioli
Bevásárlólistához adom

Sült krumpli:

A krumplit megpucoljuk és 2×2 cm-es kockára vágjuk, 140 fokos olajban elősütjük, kiszedjük, félretesszük és megcsináljuk a szószokat. 180 fokos olajban készre sütjük, sózzuk, meglocsoljuk gazdagon a két krémes mártással és azonnal tálaljuk.

Aioli:

A fokhagymákat kevés sóval pépesre zúzzuk mozsárban vagy egy kés lapjával a vágódeszkán. Keverőtálba dobjuk, hozzáadunk egy tojássárgáját és egy teáskanálnyi friss citromlevet. Habverővel összekeverjük, majd először cseppenként, később vékony sugárban adagolva fokozatosan elkeverjük benne az étolajat, hogy majonéz-szerű állagot kapjunk. Ha túlságosan merevre és remegősre állt össze, 1-2 evőkanál hideg vízzel javíthatunk az állagán. Citromlével, sóval és fehérborssal állítjuk be a tökéletes ízt.

img_7503.jpg

Salsa brava:

A durvára vágott vöröshagymát egy lábasban üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a darabolt paradicsomkonzervet. 10 percig főzzük, beledobjuk a darabos chipotle mártást, és az egészet teljesen simára turmixoljuk egy botmixerrel, végül óvatosan megsózzuk. További öt percig rotyogtatjuk, majd ezt a salsa brava alapot hagyjuk kicsit kihűlni, végül pedig még hozzákeverünk két teáskanál aiolit. Kész!

img_7502.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások