Hozzávalók
Sült krumpli
- 1 kg C típusú sütni való krumpli
- Olaj sütéshez
Aioli
- 8 gerezd fokhagyma
- 1 db tojássárgája
- 1 db citrom
- 2 ½ dl étolaj
- Só, fehérbors
Salsa brava
- 1 közepes fej vöröshagyma
- ½ konzerv darabolt paradicsom
- 1 ek darabos chipotle mártás
- Kis aioli
Hozzávalók
Sült krumpli
- 1 kg c típusú sütni való krumpli
- olaj sütéshez
Aioli
- 8 gerezd fokhagyma
- 1 db tojássárgája
- 1 db citrom
- 2 ½ dl étolaj
- só, fehérbors
Salsa brava
- 1 közepes fej vöröshagyma
- ½ konzerv darabolt paradicsom
- 1 ek darabos chipotle mártás
- kis aioli
Sült krumpli:
A krumplit megpucoljuk és 2×2 cm-es kockára vágjuk, 140 fokos olajban elősütjük, kiszedjük, félretesszük és megcsináljuk a szószokat. 180 fokos olajban készre sütjük, sózzuk, meglocsoljuk gazdagon a két krémes mártással és azonnal tálaljuk.
Aioli:
A fokhagymákat kevés sóval pépesre zúzzuk mozsárban vagy egy kés lapjával a vágódeszkán. Keverőtálba dobjuk, hozzáadunk egy tojássárgáját és egy teáskanálnyi friss citromlevet. Habverővel összekeverjük, majd először cseppenként, később vékony sugárban adagolva fokozatosan elkeverjük benne az étolajat, hogy majonéz-szerű állagot kapjunk. Ha túlságosan merevre és remegősre állt össze, 1-2 evőkanál hideg vízzel javíthatunk az állagán. Citromlével, sóval és fehérborssal állítjuk be a tökéletes ízt.
Salsa brava:
A durvára vágott vöröshagymát egy lábasban üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a darabolt paradicsomkonzervet. 10 percig főzzük, beledobjuk a darabos chipotle mártást, és az egészet teljesen simára turmixoljuk egy botmixerrel, végül óvatosan megsózzuk. További öt percig rotyogtatjuk, majd ezt a salsa brava alapot hagyjuk kicsit kihűlni, végül pedig még hozzákeverünk két teáskanál aiolit. Kész!