Hozzávalók
A paprikáshoz
- 100 ml olaj
- 1 db paradicsom (kb. 150 g)
- 1 db paprika (kb. 140 g)
- só
- 4 - 6 gerezd fokhagyma
- 2 fej hagyma (kb. 300 g)
- 2 ek pirospaprika
- 1 tk bors
- 1 kg fehér csiperkegomba
- 100 g tejföl
- 100 g tejszín
- 1 ek liszt
A galuskához
- 300 ml víz
- só
- 1 db tojás
- 500 g liszt
- olaj
Hozzávalók
A paprikáshoz
- 100 ml olaj
- 1 db paradicsom (kb. 150 g)
- 1 db paprika (kb. 140 g)
- só
- 4 - 6 gerezd fokhagyma
- 2 fej hagyma (kb. 300 g)
- 2 ek pirospaprika
- 1 tk bors
- 1 kg fehér csiperkegomba
- 100 g tejföl
- 100 g tejszín
- 1 ek liszt
A galuskához
- 300 ml víz
- só
- 1 db tojás
- 500 g liszt
- olaj
A gombapaprikás galuskával az igazi! A paprikás elkészítéséhez egy lábasban, a felforrósított olajon először a félbevágott paradicsomot pirítjuk meg, majd a zöldpaprikát is. Megsózzuk, majd ha szépen kioldódtak a színek, mehet rá a zúzott fokhagyma és a finomra vágott vöröshagyma is. Mikor jól összepirul, kevés vizet (kb. 50 ml) öntünk alá, és ha újra felforr, mehet rá a pirospaprika és a bors, majd felöntjük 500 ml vízzel, és zsírjára pirítjuk.
Addig van időnk összevágni a gombát. A kicsik maradhatnak egészben, a többit pedig igazítsuk ehhez a mérethez. Félbe, a nagy fejeket esetleg a háromba, négybe vágjuk. Az előkészített gombát egy forró serpenyőben, szárazon megpirítjuk több részletben.
Mire ezzel megvagyunk, kész a pörköltalap, most kihorgászhatjuk belőle a paprika és a paradicsom cellulózos héját, illetve, ha szeretnénk, krémesíthetjük egy botmixerrel.
Hozzátesszük a gombát, felöntjük újabb 500 ml forró vízzel, majd ha felforrt, hozzáadjuk a tejfölt és tejszínt, és a lisztet 50 ml vízzel elkevert habarással sűrűre forraljuk a gombapaprikást.
A galuska elkészítéséhez 300 ml vízhez adunk 1 teáskanálnyi sót és egy tojást, majd alaposan összekeverjük, és a kimért liszthez öntjük. Ha összedolgoztuk, rögtön kiszaggatható forrásban lévő vízben. A kifőtt galuskát kevés olajjal elkeverjük, hogy ne ragadjon össze, majd a gombapaprikással tálaljuk.
Ha tetszett a gombapaprikás galuskával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!