Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

4
főre
+
8 db grillcamembert
6 tk olaj
1 marék natúr mandula

A gyümölcsnyárshoz

1 db ananász
250 g eper
3 db őszibarack
1 ek olaj a sütéshez

A mázhoz

2 ek méz
só, bors
1 csipet csilipehely
80 ml semleges ízű olaj

A salátához

3 db szívsaláta
60 ml olívaolaj
30 ml almaecet
só, bors
1 gerezd fokhagyma

A tálaláshoz

1 marék aprított mandula
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Grillezett camembert gyümölcsnyárssal

Ha a grillt már rég elpakoltuk, de egy kis nyári nosztalgiára vágynánk, akkor íme a legjobb recept! Pikáns és váratlan ízkombinációk, vibráló színek a tányéron, elégedett mosoly az arcokon, ha elkészítitek. :-) Nagy kedvencetek lesz, ha vegák vagytok, de húsevőként is, ha valami könnyedet ennétek.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
8 db grillcamembert
6 tk olaj
1 marék natúr mandula

A gyümölcsnyárshoz

1 db ananász
250 g eper
3 db őszibarack
1 ek olaj a sütéshez

A mázhoz

2 ek méz
só, bors
1 csipet csilipehely
80 ml semleges ízű olaj

A salátához

3 db szívsaláta
60 ml olívaolaj
30 ml almaecet
só, bors
1 gerezd fokhagyma

A tálaláshoz

1 marék aprított mandula
Bevásárlólistához adom

Az ananászt megtisztítjuk, félbe, majd cikkekre, végül falatnyi kockákra vágjuk. Az epret kicsumázzuk, a nagyobb darabokat félbevágjuk. A barackot is előkészítjük, kiszedjük a magját és 8 részre vágjuk. A színes gyümölcsdarabokat tetszőleges sorrendben nyársra húzzuk, majd egy közepesen magas hőfokon hevített serpenyőbe kevés olajat teszünk, és egymás mellé rendezzük a nyársakat. Fontos, hogy ne zsúfoljuk túl a serpenyőt. Egy tálban gyorsan összekeverjük a mázat, és rácsurgatjuk a serpenyőben sülő gyümikre. A nyársakat oldalanként 3-5 percig sütjük. 

A salátákat 4 részre vágjuk, és az öntet összetevőit  egy másik tálban összekeverjük, beleforgatjuk a salátagerezdeket, majd egy forró serpenyőben szintén néhány perc alatt megfonnyasztjuk. 

A camembert-korongokhoz a fűszert összekeverjük egy kevés olajjal, megkenjük vele a sajt mindkét oldalát, és egy száraz, forró serpenyőben összesen 2-3 perc alatt készre sütjük. Tálalásnál minden elemet megszórunk egy kis aprított mandulával.

Grillezett camembert gyümölcsnyárssal

Ha tetszett a grillezett camembert gyümölcsnyárssal, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások