Vega
Hozzávalók
A tésztához
- 80 ml langyos víz
- 125 ml langyos tej
- 1 mk cukor
- 1 csomag porélesztő (2 tk)
- 320 g liszt
- 0.75 tk só
- 2 tk olívaolaj
A feltéthez
- 120 g reszelt trappista
- 120 g reszelt mozzarella
- 240 g morzsalékosabb feta sajt
- 2 db tojás
- 50 g vaj
- 1 csipet Cayenne-bors
- 1 csipet nagy szemű só
Hozzávalók
A tésztához
- 80 ml langyos víz
- 125 ml langyos tej
- 1 mk cukor
- 1 csomag porélesztő (2 tk)
- 320 g liszt
- 0.75 tk só
- 2 tk olívaolaj
A feltéthez
- 120 g reszelt trappista
- 120 g reszelt mozzarella
- 240 g morzsalékosabb feta sajt
- 2 db tojás
- 50 g vaj
- 1 csipet Cayenne-bors
- 1 csipet nagy szemű só
A tésztához a langyos vízben és tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Amikor felfutott, a liszthez adjuk a sóval és az olívaolajjal együtt, és alaposan kidolgozzuk, majd 2 részre osztjuk, cipó alakúra formázzuk, és lefedve a duplájára kelesztjük.
A trappistát, a mozzarellát és a morzsolt fetát összekeverjük. A két cipót 1-1 sütőpapírra tesszük, és kb. 32 cm-es pizza formájúra nyújtjuk, majd képzeletben kettéosztjuk, és a jobb félkörívben és bal oldalt is kb. 2 cm vastagon a szélén, egy csíkban végigrakjuk a sajttal. Ezután elkezdjük ráhajtani a tésztát a sajtra, és lenyomkodva lezárjuk. A végüket megtekergetjük, így egy csónak formát kapunk, aminek a széle meg van töltve sajttal. A maradék sajtot a két kis „csónak” közepére halmozzuk.
220 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük, majd kivesszük, ráütünk 1-1 tojást a közepére, és még 5 percre visszatesszük a sütőbe. A vége előtt 1 perccel rádobunk 25-25 g vajat hogy ráolvadjon, majd ha kivettük a sütőből, megszórjuk egy csipet Cayenne-borssal és nagy szemű sóval.
Ha tetszett a hachapuri receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!