Hirdetés

Hachapuri

Vega

Vega

Hozzávalók

2
darabhoz
+

A tésztához

80 ml langyos víz
125 ml langyos tej
1 csomag porélesztő (2 tk)
320 g liszt
0.75 tk só
2 tk olívaolaj

A feltéthez

120 g reszelt trappista
120 g reszelt mozzarella
240 g morzsalékosabb feta sajt
2 db tojás
50 g vaj
1 csipet Cayenne-bors
1 csipet nagy szemű só
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Hachapuri

Ezt az ételt szerintem nevezhetjük a grúzok pizzájának, kicsit olyan, mint a törököknél a pide. Sokféle feltéttel létezik, én most ezt a tojásos verziót hoztam nektek. Valami hihetetlenül sajtos-krémes a végeredmény, kár, hogy épp diéta alatt voltam, különben mindkettőt felzabáltam volna, de így sajnos csak 2 falatot ettem belőle.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

2
darabhoz
+

A tésztához

80 ml langyos víz
125 ml langyos tej
1 csomag porélesztő (2 tk)
320 g liszt
0.75 tk só
2 tk olívaolaj

A feltéthez

120 g reszelt trappista
120 g reszelt mozzarella
240 g morzsalékosabb feta sajt
2 db tojás
50 g vaj
1 csipet Cayenne-bors
1 csipet nagy szemű só
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A tésztához a langyos vízben és tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Amikor felfutott, a liszthez adjuk a sóval és az olívaolajjal együtt, és alaposan kidolgozzuk, majd 2 részre osztjuk, cipó alakúra formázzuk, és lefedve a duplájára kelesztjük.

A trappistát, a mozzarellát és a morzsolt fetát összekeverjük. A két cipót 1-1 sütőpapírra tesszük, és kb. 32 cm-es pizza formájúra nyújtjuk, majd képzeletben kettéosztjuk, és a jobb félkörívben és bal oldalt is kb. 2 cm vastagon a szélén, egy csíkban végigrakjuk a sajttal. Ezután elkezdjük ráhajtani a tésztát a sajtra, és lenyomkodva lezárjuk. A végüket megtekergetjük, így egy csónak formát kapunk, aminek a széle meg van töltve sajttal. A maradék sajtot a két kis „csónak” közepére halmozzuk.

Hachapuri tálalása

220 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük, majd kivesszük, ráütünk 1-1 tojást a közepére, és még 5 percre visszatesszük a sütőbe. A vége előtt 1 perccel rádobunk 25-25 g vajat hogy ráolvadjon, majd ha kivettük a sütőből, megszórjuk egy csipet Cayenne-borssal és nagy szemű sóval.

Ha tetszett a hachapuri receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások