Hozzávalók
- 1 kg fehér csiperkegomba (kisebb fejű gombákat válasszunk, hogy tényleg egy falatnyi legyen)
- 1 fej hagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- 2 db padlizsán
- 120 g kéksajt
- 100 g mozzarella
- só, bors
- 3 ek olívaolaj
Hozzávalók
- 1 kg fehér csiperkegomba (kisebb fejű gombákat válasszunk, hogy tényleg egy falatnyi legyen)
- 1 fej hagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- 2 db padlizsán
- 120 g kéksajt
- 100 g mozzarella
- só, bors
- 3 ek olívaolaj
A padlizsánokat 180 fokos sütőben 80 perc alatt megsütjük. A gombák tönkjét kiszedjük, a hagymát, fokhagymát finomra vágjuk, és olajon lepirítjuk. A sült padlizsánokat meghámozzuk, majd felaprítjuk, és hozzáadjuk a hagymás-fokhagymás alaphoz. Sózzuk, borsozzuk, majd ha a padlizsános keverékből elfőtt a folyadék, és egy sűrű masszát kapunk, akkor belemorzsoljuk a kéksajtot, és elkeverjük.
A gombafejeket megtöltjük a padlizsános-kéksajtos krémmel, a mozzarellát felkockázzuk és minden gombára teszünk egy kis darabot. 190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.