Hirdetés

Kéksajttal és padlizsánnal töltött gombafejek

Hozzávalók

4
személyre
+
1 kg fehér csiperkegomba (kisebb fejű gombákat válasszunk, hogy tényleg egy falatnyi legyen)
1 fej hagyma
8 gerezd fokhagyma
2 db padlizsán
120 g kéksajt
100 g mozzarella
só, bors
3 ek olívaolaj
Hirdetés

Kéksajttal és padlizsánnal töltött gombafejek

Ezek a kis töltött gombafejek tökéletes vendégváró falatok lehetnek vega barátaitoknak, de szerintem a húsimádók is imádni fogják.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+
1 kg fehér csiperkegomba (kisebb fejű gombákat válasszunk, hogy tényleg egy falatnyi legyen)
1 fej hagyma
8 gerezd fokhagyma
2 db padlizsán
120 g kéksajt
100 g mozzarella
só, bors
3 ek olívaolaj

A padlizsánokat 180 fokos sütőben 80 perc alatt megsütjük. A gombák tönkjét kiszedjük, a hagymát, fokhagymát finomra vágjuk, és olajon lepirítjuk. A sült padlizsánokat meghámozzuk, majd felaprítjuk, és hozzáadjuk a hagymás-fokhagymás alaphoz. Sózzuk, borsozzuk, majd ha a padlizsános keverékből elfőtt a folyadék, és egy sűrű masszát kapunk, akkor belemorzsoljuk a kéksajtot, és elkeverjük.

A gombafejeket megtöltjük a padlizsános-kéksajtos krémmel, a mozzarellát felkockázzuk és minden gombára teszünk egy kis darabot. 190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások