Hirdetés
Karácsonyi menü

Malfatti hajdinás lecsóval

Hozzávalók

4
főre
+

A malfattihoz

250 g túró
250 g friss spenót felaprítva
80 g parmezán reszelve
30 g keményítő
25 g búzadara
1 db tojás
1 gerezd fokhagyma reszelve
frissen reszelt szerecsendió

A lecsóhoz

150 g hajdina
4 evőkanál olaj
2 fej hagyma (nagy)
2 gerezd fokhagyma
2 tk sűrített paradicsom
2 db paprika
1 ½ ek pirospaprika
1 kg friss paradicsom
só, bors
1 tk őrölt kömény
1 l víz
1 csokor friss bazsalikom
1 csokor friss petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Malfatti hajdinás lecsóval

A malfatti egy olasz, ricottás golyó, ami simán működik a mi túrónkkal, és egy nagyon durva hajdinás lecsót is csináltam hozzá. És tudjátok, mit? Egyáltalán nem hiányzik a hús a kajából.
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A malfattihoz

250 g túró
250 g friss spenót felaprítva
80 g parmezán reszelve
30 g keményítő
25 g búzadara
1 db tojás
1 gerezd fokhagyma reszelve
frissen reszelt szerecsendió

A lecsóhoz

150 g hajdina
4 evőkanál olaj
2 fej hagyma (nagy)
2 gerezd fokhagyma
2 tk sűrített paradicsom
2 db paprika
1 ½ ek pirospaprika
1 kg friss paradicsom
só, bors
1 tk őrölt kömény
1 l víz
1 csokor friss bazsalikom
1 csokor friss petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A malfatti hozzávalóit alaposan összekeverjük, és 15 percig állni hagyjuk. Golyókat formázunk belőle, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

A hajdinát forró, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és félretesszük.

Közben egy lábasban üvegesre pároljuk az olajon az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és kissé lepirítjuk. Rádobjuk a felkockázott paprikát, és amikor kicsit összeesett, félrehúzva rászórjuk a pirospaprikát. Elkeverjük, és visszatoljuk a tűzre. Belerakjuk a felaprított paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a köménnyel. Amikor kicsit rottyant, ráöntünk kb. 200 ml vizet, és szépen elrotyogtatjuk. Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogy a víz, és az egész szaftos, lecsóállagú lesz.

Amikor kész, belekeverjük a hajdinát, az apróra vágott bazsalikomot és petrezselymet. A golyókat ezzel a lecsóval tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások