Hirdetés

Mandulás rántott camembert kuszkusszal

Hozzávalók

2
főre
+

A körethez

1 l zöldségalaplé (vízzel és leveskockával helyettesíthető)
1 szál sárgarépa (kb. 160 g)
½ szál petrezselyemgyökér (kb. 80 g)
1 csokor snidling
1 tk só
300 g kuszkusz

A sajthoz

100 g zsemlemorzsa
60 g szeletelt mandula
150 g liszt
3 db tojás
2 db camembert sajt (120 g-os kiszerelés)

A mártáshoz

½ fej lila hagyma (kb. 140 g)
1 ek olívaolaj
só, bors
50 g áfonyalekvár
1 tk balzsamecet
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mandulás rántott camembert kuszkusszal

Mandulával minden is jobb, és erre tök jó példa ez a rántott camembert. Tálaljátok kuszkusszal, mert azzal a legjobb, de ha csak rizs van otthon, ne aggódjatok, mert a lényeg úgyis a sajton lesz.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A körethez

1 l zöldségalaplé (vízzel és leveskockával helyettesíthető)
1 szál sárgarépa (kb. 160 g)
½ szál petrezselyemgyökér (kb. 80 g)
1 csokor snidling
1 tk só
300 g kuszkusz

A sajthoz

100 g zsemlemorzsa
60 g szeletelt mandula
150 g liszt
3 db tojás
2 db camembert sajt (120 g-os kiszerelés)

A mártáshoz

½ fej lila hagyma (kb. 140 g)
1 ek olívaolaj
só, bors
50 g áfonyalekvár
1 tk balzsamecet
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A mandulás rántott camembert-hez először a köretet készítjük el. Ehhez az alaplevet felforraljuk, majd beleszórjuk az apró kockákra vágott zöldségeket és a finomra aprított snidlinget. Bátran sózzuk, hogy a kuszkusz majd kellően ízes legyen. A kuszkuszt egy tálba tesszük, rámerjük a “levest”, és lefedve hagyjuk, hogy magába szívja a folyadékot.

Közben elkészítjük a rántott sajtot, amihez a morzsát és a mandulát összekeverjük. 

Ezután klasszikus módon bepanírozzuk, de duplán, hogy a sajt ne folyjon szét sütés közben. Ez azt jelenti, hogy először lisztbe, majd felvert tojásba, ezután morzsába, majd újra tojásba és morzsába forgatjuk. Forró, kb. 180 fokos olajban, oldalanként 2-2,5 percig sütjük, majd törlőpapírra szedjük, és pár percig pihenni hagyjuk.

Közben elkészítjük a mártást, amihez a lila hagymát félfőre vágjuk, majd egy erős lángon hevített serpenyőben, az olívaolajon lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a lekvárt, és összeforraljuk a balzsamecettel.

Tálaláskor a kuszkuszt egy tálalógyűrűvel vagy akár csészével megformázzuk, körbelocsoljuk a mártással, és a rántott camembert-rel koronázzuk meg az ételt.

Mandulás rántott camembert kuszkusszal
Mandulás rántott camembert kuszkusszal

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Ha tetszett a mandulás rántott camembert receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több camembertes recept:

Ribizlis sült camembert kakukkfüves-pármai sonkás twisttel
Grillezett camembert sajtos szendvics
Csibeburger grillezett camembert sajttal

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?