Hozzávalók
- 1 fej brokkoli (nagy)
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 200 g reszelt trappista sajt
- 2 db tojás
- 1 db szerecsendió
- 3 ek zsemlemorzsa
- 2 ek olívaolaj
A mártogatóshoz
- 300 ml tejföl
- 1 csokor koriander
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
Nem csak vegáknak: brokkolifasírt
Hozzávalók
- 1 fej brokkoli (nagy)
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 200 g reszelt trappista sajt
- 2 db tojás
- 1 db szerecsendió
- 3 ek zsemlemorzsa
- 2 ek olívaolaj
A mártogatóshoz
- 300 ml tejföl
- 1 csokor koriander
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
A brokkolit aprítógéppel összezúzzuk a fokhagymával, és összekeverjük a finomra reszelt trappista sajttal, sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk bele és hozzáadjuk a tojást. Alaposan összekeverjük, majd kis lapított golyókat formázunk, és beleforgatjuk a zsemlemorzsába.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a fasírtokat, és mindegyiket megöntözzük pár csepp olívaolajjal. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
A mártogatóshoz felaprítjuk a koriandert és összezúzzuk a fokhagymát, majd alaposan összekeverjük a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk és a brokkolifasírt mellé kínáljuk.