Hirdetés

Orosz káposztás pite

Hozzávalók

1
kb. 30x30 cm-es tepsihez
+

A töltelékhez

1 fej káposzta (kicsi)
4 ek olaj
só, bors
4 tk őrölt kömény
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 db tojás

A tésztához

4 db tojás
300 g tejföl
80 g majonéz
1 tk só
350 g liszt
1 púpozott tk sütőpor
Hirdetés

Orosz káposztás pite

Először egy almás pitének tűnhet, de káposztával van töltve ez a pite. Reggelire, nasinak is tök jó, aki imádja a káposztát, annál tuti befutó lesz.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1
kb. 30x30 cm-es tepsihez
+

A töltelékhez

1 fej káposzta (kicsi)
4 ek olaj
só, bors
4 tk őrölt kömény
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 db tojás

A tésztához

4 db tojás
300 g tejföl
80 g majonéz
1 tk só
350 g liszt
1 púpozott tk sütőpor

A káposztát elfelezzük, kivágjuk a torzsáját, felszeleteljük és az olajon egy nagy serpenyőben elkezdjük pirítani. Ha egy kicsit összeesett, alaposan sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel és rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Közepes hőfokon enyhén aranybarnára pirítjuk. Közben 10-12 perc alatt keményre főzünk 4 tojást, megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Ha megpirult a káposzta egy keverőtálba tesszük és megvárjuk amíg szobahőmérsékletűre hűl. Belekeverjük a maradék 1 nyers tojást és a felkockázott főtt tojást is.

A káposztás pite tálalása

A tésztához a tojásokat, sót, tejfölt, majonézt elkeverjük egy tálban, majd csomómentesre keverjük benne a lisztet és a sütőport.

A tepsit enyhén kiolajozzuk, és a tészta harmadát az aljára kenjük. Beleöntjük a pirított káposztát, majd befedjük a maradék tésztával. 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Az alsó tészta réteg el fog tűnni, de nagyon szaftos az egész. Ha kihűlt, kockákra vágva tálaljuk.

Ha tetszett a káposztás pite receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások