Vega
Hozzávalók
- 1 db patisszon
- só
- 5 ek liszt
- 2 db tojás
- 5 ek zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
A kapros tejfölhöz
- ½ csokor kapor
- 20 ml olívaolaj
- 270 g tejföl
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
Hozzávalók
- 1 db patisszon
- só
- 5 ek liszt
- 2 db tojás
- 5 ek zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
A kapros tejfölhöz
- ½ csokor kapor
- 20 ml olívaolaj
- 270 g tejföl
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
A patisszont kettévágjuk, majd zöldséghámozóval vagy késsel levágjuk a külső héját. Kiszedjük a magházát, majd kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kicsit besózzuk, és 10 percig állni hagyjuk.
Külön tálakba kikészítjük a lisztet, a lazán felvert tojásokat és a zsemlemorzsát, majd ebben a sorrendben beleforgatjuk a patisszonszeleteket. Bő, forró, nagyjából 170 fokos olajban aranybarnára sütjük a patisszont, lecsepegtetjük, és papírtörlőre rakjuk őket.
A kaprot egy tálba tesszük, hozzáöntjük az olajat, és botmixerrel leturmixoljuk. A tejfölhöz keverjük a kaporolajat, mehet bele só, bors és a zúzott fokhagyma, majd ezzel a mártogatóssal tálaljuk a rántott patisszonokat.
Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a rántott patisszon receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!