Hozzávalók
- 1 db nagyobb patisszon (700 g)
- só, bors
- 3 db tojás
- 100 ml tej
- 2 - 3 ek liszt
- 3 - 4 ek pankó morzsa vagy zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
A krumplisalátához
- 1 kg krumpli
- 1 db citrom leve
- 60 ml olívaolaj
- só, bors
- 1 nagy csokor snidling
- 4 db paradicsom
A kapros majonézhez
- 1 nagy csokor kapor
- 1 tk fokhagymapor
- 4 ek majonéz
Hozzávalók
- 1 db nagyobb patisszon (700 g)
- só, bors
- 3 db tojás
- 100 ml tej
- 2 - 3 ek liszt
- 3 - 4 ek pankó morzsa vagy zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
A krumplisalátához
- 1 kg krumpli
- 1 db citrom leve
- 60 ml olívaolaj
- só, bors
- 1 nagy csokor snidling
- 4 db paradicsom
A kapros majonézhez
- 1 nagy csokor kapor
- 1 tk fokhagymapor
- 4 ek majonéz
A patisszont 1,5 centis cikkekre vágjuk, meghámozzuk, és eltávolítjuk a magokat. Alaposan megsózzuk őket, és 20 percig állni hagyjuk. Addig a krumplikat egészben, sós vízben puhára főzzük, a citromlevet és az olívaolajat összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, és beleszórjuk az apróra vágott snidlinget. A paradicsomok magos részét eltávolítjuk, és 1,5 x 1,5 centis kockákra vágjuk őket. A puhára főtt krumplikat meghámozzuk, felkarikázzuk, majd összekeverjük a paradicsomkockákkal és a citromos-snidlinges öntettel.
A patisszonszeletek levét leitatjuk és megborsozzuk őket. A tojást a tejjel és kevés sóval felverjük, és a megszokott módon bepanírozzuk a patisszonszeleteket: először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a morzsába mártjuk, és forró olajban aranybarnára sütjük őket.
Felaprítjuk a kaprot, és a fokhagymaporral együtt belekeverjük a majonézbe, ezzel az öntettel és a krumplisalátával kínáljuk a rántott patisszont.
Ha tetszett a rántott patisszon receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!