Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Répafőzelék zöldségfasírttal - ezt egyétek a melegben!

Hozzávalók

A főzelékhez

6 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
1 kg sárgarépa
2 tk só
½ tk őrölt fehérbors
2 ½ dl víz
1 ek cukor
30 dkg mascarpone
1 ek étkezési keményítő
1 kis csokor petrezselyem

A petrezselymes olajhoz

1 nagy csokor petrezselyem
1 csipet só
1 db narancs reszelt héja
1 dl extra szűz olívaolaj

A zöldségfasírthoz

1 db csicseriborsó konzerv
1 db nagyobb sárgarépa lereszelve
1 csomag újhagyma karikára vágva
1 csokor petrezselyem apróra vágva
2 gerezd fokhagyma finomra vágva
10 dkg zöldborsó
1/2 tk cayenne bors
1 tk őrölt fehérbor
5 ek kukoricaliszt
1 db tojás
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Répafőzelék zöldségfasírttal - ezt egyétek a melegben!

Ha még mindig a menza, vagy a kevésbé igényes ételbárok jutnak eszetekbe a "főzelék" szó hallatán, akkor mutatjuk a megoldást a problémára: répafőzelék, amihez grátiszba még egy zöldségfasírt is jár. Próbáljátok ki ezt a vega fogást, a nagy melegben nagyon jól fog esni... :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

A főzelékhez

6 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
1 kg sárgarépa
2 tk só
½ tk őrölt fehérbors
2 ½ dl víz
1 ek cukor
30 dkg mascarpone
1 ek étkezési keményítő
1 kis csokor petrezselyem

A petrezselymes olajhoz

1 nagy csokor petrezselyem
1 csipet só
1 db narancs reszelt héja
1 dl extra szűz olívaolaj

A zöldségfasírthoz

1 db csicseriborsó konzerv
1 db nagyobb sárgarépa lereszelve
1 csomag újhagyma karikára vágva
1 csokor petrezselyem apróra vágva
2 gerezd fokhagyma finomra vágva
10 dkg zöldborsó
1/2 tk cayenne bors
1 tk őrölt fehérbor
5 ek kukoricaliszt
1 db tojás
Bevásárlólistához adom

img_1927_1.JPG

Egy közepes lábosban felolvasztjuk a vajat és puhra pároljuk rajta a finomra vágott hagymát. Közben nagylyukú reszelőn lereszeljük a sárgarépát és ezt is alábosba dobjuk. Hagyjuk a saját levében párolódni egészen addig, amíg a leve elfő. Közben sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a cukrot és felöntjük annyi vízzel, amennyi még nem lepi el. Fedő alatt puhára főzzük a répát.

A keményítőt kikeverjük a mascarponéval és a sűrgarépához keverjük. További 3 percig főzzük. Az ízeket beállítjuk: sózzuk, borsozzuk, ha kell, egy kevés cukrot adunk hozzá. A finomra vágott petrezselymet is beltesszük, lefedjük és elzárjuk alatta a lángot.

A petrezselymet durvára vágjuk és mozsárba tesszük, hozzáadjuk a sót és belereszeljük a narancs héját és pépesre zsúzzuk. Végül hozzáadjuk az olajat és összekeverjük. Felhasználásig félretesszük.

A csicseriborsót leöblítjük és lecsepegtetjük. Késes robotgéppel durvára vágjuk. Keverőtálba tesszük és hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, a legvégén a tojást ütjük bele és kézzel összedolgozzuk. A masszából nagyobb ringlónyi labdákat formázunk és  serpenyőben, kevés olajon, közepesen erős láng felett készre sütjük őket..

A főzeléket tányérba szedjük, 2-3 zöldségfasírtot teszünk rá és a petrezselymes olajjal ízesítjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások