Hozzávalók
- olaj a sütéshez
A tócsnihoz
- 500 g édesburgonya
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 2 db tojás
- 2 ek liszt
A mártogatóshoz
- 4 ek joghurt
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- ½ db citrom leve
Hozzávalók
- olaj a sütéshez
A tócsnihoz
- 500 g édesburgonya
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 2 db tojás
- 2 ek liszt
A mártogatóshoz
- 4 ek joghurt
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- ½ db citrom leve
Az édesburgonyákat meghámozzuk, megmossuk és egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Besózzuk és félretesszük pihenni.
A mártogatóshoz a joghurtba beletörjük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, öntünk hozzá egy kevés olívaolajat és belefacsarjuk a citrom levét. Az egészet alaposan összekeverjük.
A besózott édesburgonyát jó erősen kinyomkodjuk, hogy megszabaduljunk a felesleges víztől. Hozzáadjuk a tojást és a lisztet. Ízesítésként mehet bele a finomra vágott petrezselyem, a zúzott fokhagyma, só és a bors. Jól összedolgozzuk, majd korongokat formázunk a masszából és a serpenyőben felhevített olajban mindkét oldalukat addig sütjük, amíg szép aranybarnák nem lesznek.