Hirdetés

Hozzávalók

8
darabhoz
+
olaj a sütéshez

A tócsnihoz

500 g édesburgonya
só, bors
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
2 db tojás
2 ek liszt

A mártogatóshoz

4 ek joghurt
só, bors
1 gerezd fokhagyma
1 ek olívaolaj
½ db citrom leve
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Ropogós édesburgonya röszti joghurtos mártogatóssal

Imádjuk a rösztit és ennek több oka is van. Nagyon finom magában, tökéletes dolog reggelire egy tükörtojás vagy buggyantott tojás mellé, de rádobhatod egy salátára, vagy lehet az esti husika körete is. Annyira sokoldalú, annyira finom és annyira egyszerű, hogy nem lehet nem szeretni. Rösztizésre fel!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

8
darabhoz
+
olaj a sütéshez

A tócsnihoz

500 g édesburgonya
só, bors
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
2 db tojás
2 ek liszt

A mártogatóshoz

4 ek joghurt
só, bors
1 gerezd fokhagyma
1 ek olívaolaj
½ db citrom leve
Bevásárlólistához adom

Az édesburgonyákat meghámozzuk, megmossuk és egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Besózzuk és félretesszük pihenni.
A mártogatóshoz a joghurtba beletörjük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, öntünk hozzá egy kevés olívaolajat és belefacsarjuk a citrom levét. Az egészet alaposan összekeverjük.

Fotó: Szilágyi Nóra

A besózott édesburgonyát jó erősen kinyomkodjuk, hogy megszabaduljunk a felesleges víztől. Hozzáadjuk a tojást és a lisztet. Ízesítésként mehet bele a finomra vágott petrezselyem, a zúzott fokhagyma, só és a bors. Jól összedolgozzuk, majd korongokat formázunk a masszából és a serpenyőben felhevített olajban mindkét oldalukat addig sütjük, amíg szép aranybarnák nem lesznek.

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások