Vegetáriánus ételek

Spenótos-fetásrakotttortilla

Spenótos-fetás rakott tortilla

Hozzávalók
6 gerezd
fokhagyma
35 g
finomliszt
600 ml
tej
500 g
fagyasztott leveles spenót
100 g
feta sajt
0.5 mk
őrölt szerecsendió
6 db
20 cm-es tortillalap
100 g
mozzarella sajt
A díszítéshez
3 - 4 db
spenótlevél
1 ek
olívaolaj
100 g
vaj

Elkészítés

Először a besamelt készítjük el. Egy lábosban a vajat habzásig melegítjük, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a lisztet, kissé megpirítjuk, majd lassan hozzáadagoljuk a tejet. Habverővel csomómentesre keverjük és jól kiforraljuk, hogy a lisztes ízt kifőzzük belőle. Végül hozzáadjuk a spenótot, a feta sajtot és a szerecsendiót. Ha szükséges, kicsit megsózhatjuk, de számoljunk a feta sósságával. 

Egy 20 cm-es csatos tortaformában fogjuk összeállítani a rakottat. Próbáljuk 6 részre osztani a besamelt, hogy a vágásnál szexin mutassanak a rétegek. Rétegenként haladunk: alulra kerül egy tortillalap, erre egy adag spenótos-fetás besamel, és ebből készítünk összesen 6 réteget. A tetejét megszórjuk reszelt mozzarellával, majd a 160 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. 

Megvárjuk, míg egy kissé meghűl, hogy könnyebben tudjuk eltávolítani róla a tortagyűrűt, és így a szeletelésnél sem fog szétcsúszni a tortánk. A kész rakott tortillát 6 részre vágjuk, tányérra helyezzük és a tetejét pár darab, olívaolajjal átkevert spenótlevéllel díszítjük.

spenotos-fetas-rakott-tortilla-7
Spenótos-fetás rakott tortilla (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 30 perc
  • Pihentetési idő: 20 perc

Még több spenótos recept:

Kolbászos-fehérbabos-spenótos ragu

5 hozzávalós spenótos-paradicsomos fusilli

Spenótos vega hortobágyi palacsinta

www.streetkitchen.hu

Ki ne imádná a tortillát?! Ennek örömére egy görög ihletésű rakott ételt készítettünk belőle, hívhatjuk akár lusta lasagnénak is. Szinte gyerekjáték összedobni – önálló főételként is megállja a helyét, de köretként is pazar fogás.

Hozzávalók

6 főre
6 gerezd
fokhagyma
35 g
finomliszt
600 ml
tej
500 g
fagyasztott leveles spenót
100 g
feta sajt
0.5 mk
őrölt szerecsendió
6 db
20 cm-es tortillalap
100 g
mozzarella sajt
A díszítéshez
3 - 4 db
spenótlevél
1 ek
olívaolaj
100 g
vaj

Először a besamelt készítjük el. Egy lábosban a vajat habzásig melegítjük, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a lisztet, kissé megpirítjuk, majd lassan hozzáadagoljuk a tejet. Habverővel csomómentesre keverjük és jól kiforraljuk, hogy a lisztes ízt kifőzzük belőle. Végül hozzáadjuk a spenótot, a feta sajtot és a szerecsendiót. Ha szükséges, kicsit megsózhatjuk, de számoljunk a feta sósságával. 

Egy 20 cm-es csatos tortaformában fogjuk összeállítani a rakottat. Próbáljuk 6 részre osztani a besamelt, hogy a vágásnál szexin mutassanak a rétegek. Rétegenként haladunk: alulra kerül egy tortillalap, erre egy adag spenótos-fetás besamel, és ebből készítünk összesen 6 réteget. A tetejét megszórjuk reszelt mozzarellával, majd a 160 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. 

Megvárjuk, míg egy kissé meghűl, hogy könnyebben tudjuk eltávolítani róla a tortagyűrűt, és így a szeletelésnél sem fog szétcsúszni a tortánk. A kész rakott tortillát 6 részre vágjuk, tányérra helyezzük és a tetejét pár darab, olívaolajjal átkevert spenótlevéllel díszítjük.

spenotos-fetas-rakott-tortilla-7
Spenótos-fetás rakott tortilla (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 30 perc
  • Pihentetési idő: 20 perc

Még több spenótos recept:

Kolbászos-fehérbabos-spenótos ragu

5 hozzávalós spenótos-paradicsomos fusilli

Spenótos vega hortobágyi palacsinta

Ha tetszett a Spenótos-fetás rakott tortilla receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept