Hozzávalók
- 200 g fusilli
- 2 ek étolaj
- 6 gerezd fokhagyma
- 300 g hámozottparadicsom-konzerv
- 200 ml víz
- 2 tk só
- ½ mk őrölt bors
- 200 g friss spenót
- 100 g reszelt trappista
Hozzávalók
- 200 g fusilli
- 2 ek étolaj
- 6 gerezd fokhagyma
- 300 g hámozottparadicsom-konzerv
- 200 ml víz
- 2 tk só
- ½ mk őrölt bors
- 200 g friss spenót
- 100 g reszelt trappista
Egy lábosban vizet forralunk és kifőzzük benne a tésztát kb. 8 perc alatt. Maradjon al dente a tészta, mert a mártásban még tovább fog főni egy cseppet.
A mártásunkhoz egy nagyobb serpenyőben megfuttatjuk az olajon a szeletekre vágott fokhagymát. Ráöntjük a paradicsomkonzervet és a vizet, és sózzuk, borsozzuk. 10 percet rotyogtatjuk, majd belekeverjük a friss spenótleveleket. A kifőtt tésztát összeforgatjuk a mártással, még 2 percig főzzük, és már tálalhatjuk is. A tetejére természetesen jöhet a reszelt sajt!
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett az 5 hozzávalós spenótos-paradicsomos fusilli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több recept:
Baconös, tejszínes, szárított paradicsomos fusilli
Füstölt sonkás-tormás sajtszószos fusilli
Húsgombócos gorgonzolás sült padlizsános fusilli