Hozzávalók
- 10 dkg natúr földimogyoró
- ½ dl szezámolaj (vagy sima étolaj)
- 25 dkg shimeij gomba (vagy bármilyen más gomba, ami szimpi)
- 2 db chilipaprika
- 4 gerezd fokhagyma, lereszelve
- 1 ek reszelt gyömbér
- 10 dkg póréhagyma
- 30 - 40 dkg tofu
- 5 ek szójaszósz
- 1 zacskó salátakeverék
- 1 csomag (min. 12 db) kerek rizslap
Hozzávalók
- 10 dkg natúr földimogyoró
- ½ dl szezámolaj (vagy sima étolaj)
- 25 dkg shimeij gomba (vagy bármilyen más gomba, ami szimpi)
- 2 db chilipaprika
- 4 gerezd fokhagyma, lereszelve
- 1 ek reszelt gyömbér
- 10 dkg póréhagyma
- 30 - 40 dkg tofu
- 5 ek szójaszósz
- 1 zacskó salátakeverék
- 1 csomag (min. 12 db) kerek rizslap
A földimogyorót finomra aprítjuk és egy száraz serpenyőben lepirítjuk, félretesszük. A serpenyőben kevés olajat hevítünk tűzforróra és jól lepirítjuk a gombát. Hozzáadjuk a vékony karikára vágott chilit, a lereszelt fokhagymát és gyömbért, valamint a karikára vágott póréhagymát. Az egészet lepirítjuk, félretoljuk a serpenyőben és mellédobjuk a kb. 1 cm vastag szeletekre vágott tofut, amiket mindkét oldalukon lepirítunk kissé. Az egészet nyakonöntjük szójaszósszal, jól átforgatjuk, levesszük a tűzről és összeállítjuk a tekercseket. A rizslapokat egyesével langyos vízbe mártjuk 4-5 másodpercre és kiterítjük egy nedves konyharuhára vagy műanyag vágódeszkára.
Várunk fél percet, hogy kicsit puhuljon még magától, majd a korong alsó egyharmad részét felhajtjuk. Egy kisebb adag kevert salátát helyezünk a tészta közepére függőleges sávban elrendezve, és erre jön a gombás-gyömbéres zöldségmix. A tofuszeletekből vékony csíkokat vágunk és két csíkot ráhelyezünk a zöldségekre. Az egészet megszórjuk pirított mogyoróval, a tészta alsó részét 1 cm-es vastagságban ráhajtjuk a töltelékre és oldalról lehetőleg minél szorosabban feltekerjük úgy, hogy a tekercs felső része nyitott maradjon. Ugyanezt megcsináljuk az összes többi tekerccsel, végül egy kevés fokhagymával, chilivel és finomra vágott póréval ízesített szójaszósszal tálaljuk.