Laktózmentes
Vega
Hozzávalók
- olaj
- 600 g füstölt tofu
- 1 cm-nyi friss gyömbér
- 1 db piros chili (kisebb)
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál répa
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 fej brokkoli (kisebb)
- só, bors
- 1 ½ ek keményítő
A szószhoz
- 200 ml szójaszósz
- 200 ml víz
- 3 ek barna cukor
- 1 ek méz
- bors
- 1 csipet fokhagymapor (nagy)
- 1 csipet őrölt gyömbér (nagy)
A tálaláshoz
- főtt rizs
Hozzávalók
- olaj
- 600 g füstölt tofu
- 1 cm-nyi friss gyömbér
- 1 db piros chili (kisebb)
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál répa
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 fej brokkoli (kisebb)
- só, bors
- 1 ½ ek keményítő
A szószhoz
- 200 ml szójaszósz
- 200 ml víz
- 3 ek barna cukor
- 1 ek méz
- bors
- 1 csipet fokhagymapor (nagy)
- 1 csipet őrölt gyömbér (nagy)
A tálaláshoz
- főtt rizs
A szósz hozzávalóit összekeverjük. A tofut kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. Egy serpenyőben egy kevés olajon megpirítjuk, majd kiszedjük, beleöntünk még 2-3 evőkanál olajat, rádobjuk a felszeletelt gyömbért, chilit és a hagymákat. Ezután jöhetnek a felszeletelt zöldségeket és a rózsáira szedett brokkoli. Kicsit megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a keményítővel, majd ráöntjük a szószt és visszatesszük bele a tofut. Kicsit összeforraljuk, és a rizzsel tálaljuk.
Ha tetszett a teriyaki tofu receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!