Hozzávalók
- 1 konzerv darabolt paradicsom (400 g)
- 3 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 ág rozmaring
- 3 ág kakukkfű
- 2 - 3 levél zsálya
- 3 ág bazsalikom
- 1 db nagy padlizsán
- 1 db nagy cukkini
- 3 db paradicsom
- olívaolaj
Hozzávalók
- 1 konzerv darabolt paradicsom (400 g)
- 3 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 ág rozmaring
- 3 ág kakukkfű
- 2 - 3 levél zsálya
- 3 ág bazsalikom
- 1 db nagy padlizsán
- 1 db nagy cukkini
- 3 db paradicsom
- olívaolaj
Egy hőálló tálba öntjük a konzerv paradicsomot, apróra vágunk egy fej vöröshagymát és a fokhagymát és a paradicsomhoz keverjük. A zöldfűszereket felaprítjuk, hogy legyen egy frankó fűszerkeverékünk, a felét rászórjuk a nyers paradicsomszószra. Fogjuk a paradicsomokat, a padlizsánt, a cukkinit, a többi vöröshagymát és amennyire tudjuk, egyforma karikákra vágjuk, majd felváltva sorba rendezve őket a tepsibe pakoljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a maradék zöldfűszermixet rászórjuk a zöldségek tetejére és egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk. 180 fokos sütőbe tesszük, hőlégkeverésen 60 percig sütjük.