Hirdetés

Vega erdélyi rakott káposzta

Hozzávalók

1
kb. 20 x 20 cm nagyságú, mélyebb sütőtálhoz
+

A lencsés raguhoz

150 g köles (főzés előtti súly)
4 ek olaj
1 fej hagyma (nagyobb)
só, bors
2 tk sűrített paradicsom
4 gerezd fokhagyma
500 ml zöldségalaplé
2 tk őrölt kömény
1 tk pirospaprika
1 tk füstölt paprika
2 db babérlevél
2 konzerv lencse lecsepegtetve

A káposztás raguhoz

4 ek olaj
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
só, bors
750 - 1000 g savanyú káposzta
100 ml víz
1 tk füstölt paprika

A tetejére

300 g tejföl
1 tk füstölt paprika
1 nagy csipet keményítő
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Vega erdélyi rakott káposzta

Az egyik kedvenc hagyományos ételem az erdélyi rakott káposzta, most megcsináltam a vega verziót, és ha ti is úgy csináljátok, ahogy leírtam, pontosan azt fogjátok érezni, amit én is éreztem: jobb ez a verzió, mint a húsos! :P
Kipróbáltam, jóóó lett!
25
Hirdetés

Hozzávalók

1
kb. 20 x 20 cm nagyságú, mélyebb sütőtálhoz
+

A lencsés raguhoz

150 g köles (főzés előtti súly)
4 ek olaj
1 fej hagyma (nagyobb)
só, bors
2 tk sűrített paradicsom
4 gerezd fokhagyma
500 ml zöldségalaplé
2 tk őrölt kömény
1 tk pirospaprika
1 tk füstölt paprika
2 db babérlevél
2 konzerv lencse lecsepegtetve

A káposztás raguhoz

4 ek olaj
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
só, bors
750 - 1000 g savanyú káposzta
100 ml víz
1 tk füstölt paprika

A tetejére

300 g tejföl
1 tk füstölt paprika
1 nagy csipet keményítő
Bevásárlólistához adom

A kölest bő, sós vízben megfőzzük és leszűrjük.

A káposztás raguhoz az olajon üvegesre pároljuk a hagymát, rádobjuk a felszeletelt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és rárakjuk a  savanyú káposztát. Alacsony hőmérsékleten 10 percig pirítjuk, majd feljebb vesszük a lángot, és kb. 10 perc alatt kicsit lepirítjuk az egészet. Ráöntjük a vizet, megszórjuk a paprikával és ha nagyjából elpárolgott, a víz elzárjuk. 

A lencsés raguhoz az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a sűrített paradicsomot, és jól lepirítjuk. Rányomjuk a fokhagymát. Felöntjük 100 ml alaplével, majd ha rottyant egyet, beleszórjuk az összes fűszert, elkeverjük, és ráöntjük a maradék alaplevet. Felforraljuk, hozzáadjuk a lencsét, és 5-10 percig rotyogtatjuk. Végül belekeverjük a kölest is a lencseraguba.

Vega erdélyi rakott káposzta

A tetejére kikeverjük a hozzávalókat. A tepsi aljára rakjuk a lencsés ragu felét, erre jöhet a káposzta fele, majd a maradék lencse, és a legvégén a maradék káposzta. Lekenjük a tejföllel, és 220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a teteje.

Ha tetszett a vega erdélyi rakott káposzta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások