Hirdetés

Vega hortobágyi: a Cseszneki palacsinta

Hozzávalók

10 - 12
darabhoz

A raguhoz

1 kg fehér és barna csiperkegomba vegyesen
1 fej nagyobb vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 tk pirospaprika
1 tk őrölt kömény
1 tk szárított majoranna
300 g tejföl
3 ek keményítő
só, bors
4 ek olaj
2 tk ecet
1 ½ l víz

A palacsintához

250 g liszt
300 ml tej
300 ml víz
1 db tojás
1 tk sütőpor
1 csipet só
3 ek olaj
Hirdetés

Vega hortobágyi: a Cseszneki palacsinta

Ha szeretitek a hortobágyit és a gombát akkor igazából semmi kifogást nem találhattok arra, hogy ne készítsétek el ezt a kaját. :D Iszonyú szaftos és nyugodtan ehetik vegák is, mert nem tartalmaz húsfélét sem. :D
Hirdetés

Hozzávalók

10 - 12
darabhoz

A raguhoz

1 kg fehér és barna csiperkegomba vegyesen
1 fej nagyobb vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 tk pirospaprika
1 tk őrölt kömény
1 tk szárított majoranna
300 g tejföl
3 ek keményítő
só, bors
4 ek olaj
2 tk ecet
1 ½ l víz

A palacsintához

250 g liszt
300 ml tej
300 ml víz
1 db tojás
1 tk sütőpor
1 csipet só
3 ek olaj

A gombákat megtisztítjuk és kisebb darabokra vágjuk. Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat és beledobjuk a gombát. Kb. 10 percig pirítjuk és belerakjuk a hagymát, fokhagymát is. Miután a hagyma üvegesre pirult, beleszórjuk a köményt, pirospaprikát, majorannát, jól elkeverjük, sózzuk, borsozzuk és felöntjük a vízzel. Felforraljuk, majd levesszük a lángot és kb. 30 percig rotyogtatjuk, utána levesszük a tűzről.

Közben a palacsintatésztát kikeverjük, és hagyományos módon kisütjük. Kb. 10-12 palacsinta lesz ebből a mennyiségből.

Egy merőkanállal kiszedjük a gombát a pörköltből egy tálba, úgy, hogy egy kevés szaft is legyen rajta. Egy botmixerrel egy nagyon picit átturmixoljuk. Nem teljesen, csak annyira, hogy, kb. a fele legyen pürés, a másik fele pedig darabos. Ezt fogjuk a palacsintába tölteni:  2 evőkanálnyi gombakrémet rakunk egyesével a palacsintákra és négyrét hajtjuk, majd belerakjuk egy nagy mély tepsibe. A visszamaradt pörköltszaftot felforraljuk, majd lejjebb vesszük a lángot. A tejfölt csomómentesre keverjük a keményítővel és 1-2 merőkanálnyi szaftot szedünk bele, a hőkiegyenlítés miatt. Visszaöntjük az egészet a lábasba és megvárjuk amíg besűrűsödik a mártás. Ezt öntjük a megtöltött palacsintákra.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások