Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Vega pásztor pite

Hozzávalók

1
db 30x20 cm átmérőjű tepsihez
+

A raguhoz

500 g barna csiperkegomba
2 ek olaj
só, bors
1 szál sárgarépa
2 szál zellerszár
1 fej vöröshagyma
100 g póréhagyma
2 tk sűrített paradicsom
400 g csicseriborsó (konzerv)
0.25 db szerecsendió
2 tk majoranna
1 tk őrölt kömény
3 gerezd fokhagyma
400 g darabolt paradicsom (konzerv)
200 ml víz
1 kis csokor friss petrezselyem
1 kis csokor friss bazsalikom

A tetejére

2 kg krumpli
70 g vaj
40 g parmezán
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Vega pásztor pite

Ez a recept tökéletesen bemutatja azt, hogy nem mindig kell a húsos ételekhez annyira ragaszkodni :D Az eredeti pásztor pite darált hússal készül, de mi ezt most felcseréltük a zseniális barna csiperkére. :D Próbáljátok ki, meglátjátok, hogy indokolatlan lenne húst használni! :P
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1
db 30x20 cm átmérőjű tepsihez
+

A raguhoz

500 g barna csiperkegomba
2 ek olaj
só, bors
1 szál sárgarépa
2 szál zellerszár
1 fej vöröshagyma
100 g póréhagyma
2 tk sűrített paradicsom
400 g csicseriborsó (konzerv)
0.25 db szerecsendió
2 tk majoranna
1 tk őrölt kömény
3 gerezd fokhagyma
400 g darabolt paradicsom (konzerv)
200 ml víz
1 kis csokor friss petrezselyem
1 kis csokor friss bazsalikom

A tetejére

2 kg krumpli
70 g vaj
40 g parmezán
Bevásárlólistához adom

A raguhoz egy serpenyőben az olajon magas hőmérsékleten 3 percig pirítjuk a megtisztított, nagy darabokra vágott gombát. Rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Erre mehet rá az apróra vágott répa, zeller és póréhagyma. 2-3 percig pirítjuk, majd rátesszük a sűrített paradicsomot és ezzel is alaposan összeforgatjuk.

Beleöntjük a leszűrt csicseriborsót, fűszerezzük (a friss fűszereket csak a végén tesszük bele), sózzuk, borsozzuk, rányomjuk a fokhagymát, majd felöntjük a darabolt paradicsommal és vízzel. Felforraljuk, majd alacsony lángon 10 percig rotyogtatjuk. A legvégén pedig rádobjuk a felaprított petrezselymet és bazsalikomot.

Közben a krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk és megfőzzük. A forró krumplit sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a vajat és a reszelt parmezánt. Egy krumplitörővel nagyjából áttörjük és egy botmixer segítségével egy kicsit lepürésítjük, hogy ki lehessen nyomni egy habzsákból. A tepsit picit kiolajozzuk és beleöntjük a ragut. Erre jöhet a krumplipüré: vagy eloszlatjuk egyenletesen a ragun vagy egy habzsákba töltve kis halmokat nyomunk a tetejére. 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük és kész is.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások