Hozzávalók
- 10 - 12 levél lilakáposzta (nagy)
- 2 fej hagyma
- 2 ek olaj
- 2 szál sárgarépa
- 2 db kisebb padlizsán
- 150 g bulgur
- só, bors
- 1 ek borsikafű
- 1 csokor petrezselyem
- 500 ml paradicsomlé
- 2 ek chiliszósz
- 1 csokor kapor
- 2 db babérlevél
A tálaláshoz
- tejföl
Hozzávalók
- 10 - 12 levél lilakáposzta (nagy)
- 2 fej hagyma
- 2 ek olaj
- 2 szál sárgarépa
- 2 db kisebb padlizsán
- 150 g bulgur
- só, bors
- 1 ek borsikafű
- 1 csokor petrezselyem
- 500 ml paradicsomlé
- 2 ek chiliszósz
- 1 csokor kapor
- 2 db babérlevél
A tálaláshoz
- tejföl
A lilakáposzta leveleit sós vízben puhára pároljuk. A káposztalevelek vastag ereit éles késsel elvékonyítjuk, hogy meg lehessen tölteni őket. Az egyik hagymát felaprítjuk és kevés olajon megdinszteljük, majd rádobjuk az apró kockákra vágott padlizsánt is és néhány percig együtt sütjük őket. A ha kész, összekeverjük a bulgurral, a reszelt répával, sóval, borssal, az apróra vágott petrezselyemmel, borsikafűvel. A tölteléket beletöltjük a káposztalevelekbe és a szokásos módon elkészítjük a közepes méretű töltött káposztákat. Fontos, hogy ne töltsük őket túl, mert a bulgur még bőven meg fog dagadni, és nehogy kiszakadjon a káposzta.
A másik hagymát is felaprítjuk és egy öntöttvas vagy egyéb vastag falú edénybe dobjuk. A babérlevél és kapor társaságában szépen elrendezzük az edényben a töltött káposztákat. Az egészet nyakon öntjük annyi paradicsomszósszal, amennyi ellepi, sózzuk, borsozzuk, és még mehet rá egy kevés chiliszósz is, csak az íze miatt. Lefedve mehet a sütőbe 170 fokra kb. 1 órára. Ha kész, kivesszük a sütőből és a fedelét rajta hagyva még bedunsztoljuk az edényt és hagyjuk, hogy tovább puhuljon a cucc. Tejföllel tálaljuk.
Ha tetszett a vega töltött káposzta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!