Hirdetés
Húsvéti menü

A tökéletes tejbegríz

Hozzávalók

3 - 4
főre
+
1 l tej
120 g búzadara
80 g cukor
50 g vaníliás cukor
25 g vaj

A szóráshoz

cukor
kakaópor
fahéj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

A tökéletes tejbegríz

Általában a tejbegríz az az édesség, amit megúszós desszertként, gyorsan összedob otthon az ember. Nagy eséllyel mindig máshogy sikerül, vagy sűrűbb vagy hígabb lesz, mert nagyjából találomra kerül bele a gríz a tejbe. :D Mi most szépen kiméregettük a mennyiségeket a tökéletes tejbegrízhez, ami szerintem még melegen a legszuperebb!
Kipróbáltam, jóóó lett!
13
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre
+
1 l tej
120 g búzadara
80 g cukor
50 g vaníliás cukor
25 g vaj

A szóráshoz

cukor
kakaópor
fahéj
Bevásárlólistához adom

A tejben elkeverjük a búzadarát, a cukrot és a vaníliás cukrot, és beledobjuk a vajat is, majd folyamatos keverve besűrítjük. Ha lágyabban szeretjük, adjunk hozzá még egy kevés tejet, mert hűlés közben is sűrűsödik a tejbegríz. Mikor szépen megszívták magukat a daraszemek, kimerjük a tejbegrízt 3-4 tálba, megszórjuk cukorral vagy porcukorral, és tetszőlegesen fahéjjal vagy kakaóporral.

Ha tetszett a tejbegríz receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások